Προθεσμία για να δικαστεί 2 Δεκεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί. Ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου. Με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του τραγουδιστή κ. Αλέξη Κούγια, στο πρόσωπο του οποίου δόθηκε η προθεσμία, καθώς παρίσταται σε δικαστήριο εκτός Αθηνών:

«Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια, λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο Ελληνικό. Αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο και έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητό του επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν δύο γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι για το οποίο ο τραγουδιστής δεν είχε άδεια και ένα taser (συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης).

Ο τραγουδιστής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενώ αύριο Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Νότης Σφακιανάκης φαινόταν νηφάλιος κατά τον έλεγχο, ενώ ήταν ήπιος και πολύ ευγενικός με τους αστυνομικούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.

Πηγή: huffingtonpost.gr