Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

Αρκετοί τραυματίες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους όταν αυτοκίνητο μπήκε στον κεντρικό πεζόδρομο στην καρδιά της πόλης Τρίερ, στα δυτικά της Γερμανίας.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία ζητεί από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή η οποία είναι αποκλεισμένη. Ακόμη η αστυνομία δεν έχει δώσει πληροφορίες για το περιστατικό, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Η αστυνομία δήλωσε στην Bild, ότι ο οδηγός συνελήφθη. Πρόκειται για έναν Γερμανό 51 ετών από την περιοχή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έχει συλληφθεί, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο ο Δήμαρχος της Πόλης Βόλφραμ Λάιμπε έκανε λόγο για «αμόκ» από την πλευρά του δράστη.

Η Τρίερ είναι στα δυτικά της Γερμανίας, 120 χλμ από τη Φρανκφούρτη κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην τηλεόραση της BILD, το αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover κινείτο με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα και πλησιάζοντας το πλήθος συνέχισε να επιταχύνει, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, σε νέο βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα καταγράφονται στιγμές χάους και πανικού. Στα social media κυκλοφορεί βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του οδηγού που βρίσκεται ακινητοποιημένος στο οδόστρωμα από άνδρες της αστυνομίας.

Πηγή:enikos.gr