Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer- BioNTech

Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

“Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση”, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας. “Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα”, πρόσθεσε.

Η Pfizer είπε ότι η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στη Βρετανία σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή στον αγώνα κατά του COVID-19. “Αυτή η εξουσιοδότηση είναι ένας στόχος για τον οποίο εργαζόμαστε από τότε που δηλώσαμε για πρώτη φορά ότι η επιστήμη θα κερδίσει και επικροτούμε το MHRA για την ικανότητά τους να διεξάγουν προσεκτική αξιολόγηση και να λαμβάνουν έγκαιρα μέτρα για να βοηθήσουν στην προστασία των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο CEO Άλμπερτ Μπούρλα.

«Καθώς αναμένουμε περαιτέρω εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια για την ασφαλή παροχή ενός εμβολίου υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters