Ηττα 2-1 του Ολυμπιακού από τη Μαρσέιγ

Ο Ολυμπιακός έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία, χάνοντας με 2-1 από τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Οι Πειραιώτες, παρότι προηγήθηκαν με τον Καμαρά (33′) στο πρώτο μέρος, είδαν τους Γάλλους με δύο πέναλτι του Παγέτ (55′, 75′) να κάνουν το 2-1 και να δίνουν στη Μαρσέιγ τους πρώτους βαθμούς της στους ομίλους. Το όνειρο της δεύτερης θέσης χάθηκε για την ομάδα του Μαρτίνς, ενώ πλέον… τρέχει και για την τρίτη.
To ματς

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει, είχε την μπάλα στα πρώτα λεπτά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρεθεί μια φάση στο 29ο λεπτό, με τον Ρονζιέ να σουτάρει από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει την ανασταλτική λειτουργία του και περίμενε υπομονετικά για την αντεπίθεση, καθώς οι Γάλλοι έδιναν χώρους. Αφού έδωσε την πρώτη «προειδοποιητική βολή» στο 13΄, με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί να μπλοκάρει ο Μανταντά, άνοιξε το σκορ στο 33΄.

Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς εκδήλωσαν ωραία επίθεση, ο Φορτούνης έδωσε τον Βρουσάι, εκείνος βρήκε τον Καμαρά και ο Αφρικανός μέσος, με ασύλληπτο σουτ σουτ έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του, στην 99η εμφάνισή του με την πειραϊκή ομάδα.

Στο 52ο λεπτό ο Σισέ πήγε «άτσαλα» στον Τοβέν στην περιοχή, ο Μανθάνο έδειξε αρχικά συνέχεια στη φάση αλλά μετά από εξέταση στο VAR καταλόγισε πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Παγέ στο 55΄ ισοφαρίζοντας. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λοιπόν το γκολ από το «πουθενά», καθώς μέχρι τότε δεν απειλούσαν, ενώ και το μαρκάρισμα δόθηκε εντός περιοχής για εκατοστά.

Ακριβώς δηλαδή όπως και στη φάση στο 73΄, όταν ο Ραφίνια βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ύστερα από νέα διαβούλευση με τους διαιτητές του VAR καταλογίστηκε νέο πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Παγέ για το 2-1 στο 75΄, κι έτσι, χωρίς να καταλάβει πως, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει τίποτα επιθετικά στο β΄ ημίχρονο. Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία, όταν σε κεφαλιά του Σουντανί και σουτ στην κίνηση του Σισέ από κοντά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Άλβαρο.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα, Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85΄ Γκέιγ), Καμαρά, Κουζάνς (56΄ Σανσόνς), Τοβέν (90΄+5 Άκε), Μπενεντέτο (46΄ Ζερμέν), Παγέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά (79΄ Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (90΄+2 Σουντανί), Φορτούνης, Αραμπί.
Τα δεδομένα για την πρόκριση του Ολυμπιακού

Τραγικά λάθη του Μανθάνο

Στα τραγικά λάθη του Μανθάνο αναφέρθηκε και ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στα social media τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση στη φάση που υπέδειξε ο Ισπανός δεύτερο πέναλτι, αφού το χέρι του Ραφίνια είναι κολλημένο και δεν φαίνεται σε κανένα ριπλέι ο Βραζιλιάνος μπακ να είναι μέσα στην περιοχή!

«Κανένα χέρι, καμία παράβαση. Το χέρι είναι κολλημένο και αμφισβητώ ότι είναι και μέσα στην επαναρθωτική περιοχή. Διαιτησία για κλάματα. Λίγος και διαιτησία χωρίς προσωπικότητα. Δεν έδωσε κανένα πέναλτι και δόθηκαν δύο πέναλτι», έγραψε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Τσίκινης.

Η συνέχεια

O Ολυμπιακός θέλει κόντρα στην Πόρτο την τελευταία αγωνιστική το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι η Μαρσέιγ στο Μάντσεστερ με τη Σίτι. Ουσιαστικά εάν ο Ολυμπιακός νικήσει την Πόρτο, δεν ενδιαφέρεται τι θα γίνει στο Έτιχαντ.

Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1 (55′ πεν. , 75′ πεν. Παγέτ / 33′ Καμαρά)
Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Βαθμολογία:

Μάντσεστερ Σίτι 13 (10-1)
Πόρτο 10 (8-3)
Ολυμπιακός 3 (2-8)
Μαρσέιγ 3 (2-10)

Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια 2. Καλύτερη διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια 3.Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια 4. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια 5.Καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο 6. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο 7. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο 8. Περισσότερες νίκες στον όμιλο 9. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο 10. Πειθαρχικός έλεγχος (κόκκινη κάρτα = 3 πόντοι, κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, αποβολή για δύο κίτρινες κάρτες= 3 πόντοι) 11. Κατάταξη UEFA Ranking