Σοκαρισμένοι οι Έλληνες της Γερμανίας με την τραγωδία στο Τρίερ

Σοκ και θλίψη είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν εδώ και λίγες ώρες τους ομογενείς της Γερμανίας μετά την είδηση ότι ανάμεσα στα θύματα του τραγικού συμβάντος στο Τρίερ βρίσκεται μία οικογένεια Ελλήνων.

Το enikos.gr επικοινώνησε με Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και άπαντες ήταν σοκαρισμένοι μ’ αυτό που συνέβη και ανήμποροι να το εξηγήσουν, έχουν μείνει με ένα «γιατί».

«Τι να πω; Δεν ξέρω… Πραγματικά έχουμε σοκαριστεί όλοι με το συμβάν στο Τρίερ, πραγματικά αυτό το γιατί συνέβη αυτό, μας έχει μείνει και είναι η ερώτηση που θέτουν οι περισσότεροι», δήλωσε ο Ν.Κ. που ζει και εργάζεται στη Γερμανία ως γιατρός και διαμένει σε πόλη κοντά στο Τρίερ. «Ακούμε και διαβάζουμε τι έγινε και ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη. Στην πόλη που μένω, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες και το μεσημέρι το αντικείμενο συζήτησης ήταν μόνο αυτό. Έβλεπες στο πρόσωπο όλων ζωγραφισμένη τη θλίψη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Α.Α. που ζει και εργάζεται πολλά χρόνια στη Γερμανία. «Στην αρχή πιστεύαμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και υπήρχε σοκ και μούδιασμα. Αλλά απ’ ό,τι λένε δεν είναι τέτοια. Όπως και να ΄χει χάθηκαν ζωές. Σίγουρα μας στεναχωρεί που ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο Έλληνες, αλλά μην ξεχνάμε και τα άλλα θύματα. Κρίμα, πραγματικά κρίμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το αν μπορεί να δώσει εξήγηση για ποιο λόγο συνέβη αυτό, η απάντηση του ήταν αφοπλιστική. «Εδώ αναζητούν ακόμα οι αρχές γιατί έγινε αυτό που έγινε, εγώ πώς να το ξέρω, πάντως είναι μία τραγωδία που η ελληνική κοινότητα θα χρειαστεί καιρό για να ξεπεράσει, διότι ξέρετε πόσο δεμένοι είναι οι Έλληνες στη Γερμανία», υπογράμμισε.

Η οικογένεια

Στο μεταξύ, συγκλονισμένη δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η οικογένεια του άτυχου Έλληνα οδοντιάτρου. «Η τόσο αναπάντεχη και βίαιη δοκιμασία που μας επισκέφθηκε μας έχει συγκλονίσει συθέμελα» τονίζει χαρακτηριστικά η οικογένεια του Γιώργου Κομπιλίρη και επισημαίνει ότι «τώρα είναι ώρα σιωπής, περισυλλογής και φροντίδας της χαίνουσας πληγής. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μας παραστάθηκαν, καθένας με τον τρόπο του, θα σεβαστούν την απόλυτη ανάγκη να μαζέψουμε στην ησυχία τα σκόρπια κομμάτια μας. Είναι θερμότατη παράκληση».

Η οικογένεια ευχαριστεί τις γερμανικές αρχές που ενήργησαν «με τρόπο υποδειγματικό», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Τρίερ όπου νοσηλεύθηκε η οικογένεια, με την μητέρα και το παιδί να έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Ευχαριστεί, επίσης, τον Ελληνισμό της Τρίερ και του Λουξεμβούργου «που πρόστρεξαν στον πόνο μας» και «όλους τους δημοσιογράφους από την πατρίδα μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή στιγμή».

 

Πηγή:enikos.gr, ΑΠΕ