Kαραντίνα έως τις 14 Δεκεμβρίου και…βλέπουμε!

Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων κορονοϊού που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν. “Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά. Γι’ αυτό προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το πρωί” είπε ο κ. Πέτσας.

Όπως είπε κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η παράταση του lockdown είναι επιβεβλημένη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. “Προτεραιότητα η προστασία δημόσιας υγείας και ανθρώπινης ζωής”, τόνισε.

“Κλειστά χαρτιά” για κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Ο Στέλιος Πέτσας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα σχολείων, κομμωτηρίων, το λιανεμπόριο και άλλων επιμέρους τομέων. Σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους πάντες να δείξουν λίγη υπομονή καθώς ενδεχομένως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί με βάση την εξέλιξη της πανδημίας. “Επειδή το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αυτή την εβδομάδα και θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση, ίσως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.