Οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις αναβαθμίζονται

Νέα Υόρκη.- Την πεποίθησή του ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις «θριαμβεύουν και αναπτύσσονται» και «μπορούν να προοδεύσουν ακόμη περισσότερο, εφόσον έχουμε την κατάλληλη ηγεσία» εξέφρασε ο ομογενής Ομοσπονδιακός Βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), κατά την τοποθέτησή του σε ψηφιακό φόρουμ του 31ου Οικονομικού Συνεδρίου του Αμερικανο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AmChamGR), με θέμα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και το Κογκρέσο.

Ο κ. Μπιλιράκης υπενθύμισε τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo), ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι η ενεργειακή και στρατιωτική σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο ομογενής Ομοσπονδιακός Βουλευτής αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο, την οποία και χαρακτήρισε «απόλυτα επιτυχημένη», ενώ και ο ίδιος ήταν μεταξύ των παρόντων στην συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

«Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού ήταν αναμφίβολα επιτυχημένη. Ηρθε τον Ιανουάριο στο Τάρπον Σπρινγκς για τα Θεοφάνεια και στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Ημουν παρών σε ορισμένες συναντήσεις και ήμουν πολύ περήφανος για αυτό», τόνισε ο κ. Μπιλιράκης, συμπληρώνοντας πως, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί ομιλία του Ελληνα Πρωθυπουργού ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, σε μελλοντική παρουσία του στις ΗΠΑ.

«Θα το προσπαθήσω πάλι, προκειμένου να έρθει ο Πρωθυπουργός εδώ ξανά και να πραγματοποιηθεί αυτή η ομιλία, με την ευκαιρία των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση», είπε ο Ρεπουμπλικανός Ομοσπονδιακός Βουλευτής.

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις ευκαιρίες που πλέον προσφέρει η Ελλάδα σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το επενδυτικό τοπίο είναι πλέον ελκυστικό.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προχωρήσει σε περικοπές φόρων και περιορισμό της γραφειοκρατίας. Αυτό κάνει την Ελλάδα πιο φιλική για τις επιχειρήσεις. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και, ως Βουλευτής, υποστηρίζω τις επιχειρήσεις, διότι δημιουργούν θέσεις εργασίας. Χρειαζόμαστε παραγωγικότητα και ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, δήλωσε για μια ακόμη φορά υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του και υπενθύμισε τον δικό του ρόλο στα κέντρα αποφάσεων.

«Δεν παίρνω αποφάσεις εγώ για την Ελλάδα. Ομως, ακούω τους ηγέτες και τους θεσμικούς και κάνω ό,τι μπορώ από εδώ».

Πηγή: ekirikas.com