Έριξε… μπαλωθιά στην Κρήτη ο Απόλλων!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν κυνική, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και παράλληλα άντεξε στην πίεση του ΟΦΗ, περνώντας από το Ηράκλειο με σκορ 2-0 για την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη και για να παραμείνει για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική αήττητη!

Τρίτο τέρμα από τον Φατιόν (3′) στη φετινή σεζόν, παρθενικό γκολ με πολύ ωραίο σουτ από τον Ντάουντα (71′). Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Γρίβας που στο πρώτο ημίχρονο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ανησυχία για τον Σακόρ που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού!

Πρώτη εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί του ΟΦΗ στην Κρήτη για την πρώτη κατηγορία μετά από 21 χρόνια και συγκεκριμένα μετά τον Μάρτιο του 1999.

Στους 9 βαθμούς πλέον ο Απόλλων Σμύρνης, που όσο περνάει ο καιρός δείχνει ολοένα και καλύτερος και πως έχει την ποιότητα για να σωθεί και ίσως σχετικά εύκολα, παραμένει στους 12 ο ΟΦΗ!

Εκτός έδρας με την Λάρισα παίζει το ερχόμενο Σάββατο ο ΟΦΗ, υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή (13/12) στη Ριζούπολη ο Απόλλων!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος. Ο Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, με τους Ουές, Διαμαντή, Γιαννούλη, Κοροβέση στην τετράδα της άμυνας. Σακόρ και Νέιρα στον άξονα, με τους Στάρτζεον, Μπαλογιάννη και Σαρδινέρο να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γρίβα.

Με το κλασικό 3-4-3 από την άλλη μεριά κατέβασε τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Παράσχος. Ο Βέρχουλστ στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Ντομίνγκες, Λισγάρα και Μπρούσιτς στην τριάδα των στόπερ. Ο Μπαξεβανίδης δεξί μπακ-χαφ, ο Χουχούμης αριστερό και οι Φατιόν, Σλίβκα στον άξονα. Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Μπεντινέλι, στο άλλο ο Τσιλούλης και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Το ματς

Απόλυτος αιφνιδιασμός για τον ΟΦΗ, που πριν καν καταλάβει τι συνέβη είδε τους φιλοξενούμενους να… χτυπούν! Ήταν το τρίτο λεπτό όταν ο Μπεντινέλι εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ, ο Τσιλούλης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Φατιόν που ερχόταν ως… τρέιλερ και χάθηκε από το μαρκάρισμα του Στάρτζεον έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ αυτό δεν έριξε ψυχολογικά τον ΟΦΗ, που πήρε τα ηνία του αγώνα και μέχρι το τέταρτο πίεσε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, δημιουργώντας ορισμένες τελικές που δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Απόλλωνα έπαιζαν πιο κλειστά, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Το έκανα δις αλλά Μπεντινέλι και Χουχούμης δεν είχαν καλές τελικές επιλογές, σπαταλώντας τις προϋποθέσεις που υπήρχαν με τον ΟΦΗ να φτιάχνει μεγάλη φάση στο 27ο λεπτό αλλά ο Γρίβας δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέρχουλστ από τα πέντε μέτρα! Δέκα λεπτά μετά δε, ο ίδιος παίκτης είδε την μπάλα να του στρώνεται ιδανικά μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν τραγικό και πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Φάση που ήταν και η τελευταια του ημιχρόνου, αφού οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κοντρολάρουν το ματς στη συνέχεια και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το διπλό σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.

Με φάση ξεκίνησε το ματς στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ, αλλά ο Βέρχουλστ έκανε μία ακόμη καλή επέμβαση στη γυριστή κεφαλιά του Σαρδινέρο, με τους πρωταγωνιστές να είναι οι ίδιοι στο 50ο λεπτό και το αποτέλεσμα ξανά το… ίδιο. Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, ο Σίμος είδε τον ΟΦΗ να τραυματίζεται και να μην μπορεί να συνεχίσει και ο Παράσχος φρέσκαρε μεσοεπιθετικά την ομάδα του. Στο 68ο λεπτό ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Βέρχουλστ βγήκε ξανά νικητής στο σουτ του Μπαλογιάννη και δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν ξανά. Ήταν το 70ο λεπτό όταν ο Ντάουντα έκλεψε την μπάλα, ο Κολ του την έδωσε ξανά και ο Νιγηριανός φορ με ωραία ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σωτηρίου, γράφοντας το 2-0 και γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία έδειχνε αντίδραση μετά το… σοκαριστικό 3-3 με τον Βόλο, έβγαζε ποιότητα και έδειχνε για ακόμη μια φορά πως αδικείται από την θέση της στη βαθμολογία. Κράτησε άνετα τους αντιπάλους του στο τελευταίο εικοσάλεπτο μακριά από την περιοχή του Βέρχουλστ, που ήταν ξανά εξαιρετικός και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τον Απόλλωνα να κρατάει για τρίτη φορά φέτος το μηδέν (σσ. με ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης νωρίτερα), να παίρνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη και να παραμένει για 4η διαδοχική αναμέτρηση αήττητος!