Τ’ ακούσαμε, τα γράφουμε και ευθύνη δεν έχουμε!

Ακούσαμε για το Διεθνές πανομογενειακό επιστημονικό Συνέδριο, που προετοιμάζεται να γίνει στην Αθήνα το Φθινόπωρο του 2021 με θέμα «Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού».  Συνδιοργανωτές το Hellenic Congress of America και το Διεθνές  Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Ακούσαμε και κάποιους ψιθύρους στην Αθήνα, του τύπου ε, ο νόμος για την ψήφο των Αποδήμων  συγκέντρωσε σχεδόν την καθολική υποστήριξη των εν τη Βουλή κομμάτων. Και πλέον δεν αλλάζει… Οπότε, ως προς τι το Συνέδριο;

 

Ακούσαμε και τον αντίλογο και σας τον μεταφέρουμε. Ο Νόμος πράγματι υπάρχει και δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα. Ωστόσο, πρώτον: Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομογένεια δεν πρέπει να διεκδικεί το σωστό και το δημοκρατικό.  Δηλαδή, να ψηφίζουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες ψηφοφόροι από το εξωτερικό. Δεύτερο: Υπάρχει πάντα και το φλέγον ζήτημα της επιστολικής ψήφου. Η επιστολική ψήφος μπορεί να καθιερωθεί και με τον ισχύοντα νόμο, ως προβλεπόμενη και στο Σύνταγμα. Και τρίτον, όχι όμως και τελευταίο: Η πραγματικότητα ότι ο άδικος για την ομογένεια νόμος θέλει πάλι 200 ψήφους για να αλλάξει –δηλαδή περίπου …μετά άλλα 100 χρόνια-  αυτό δεν σημαίνει ότι η Ομογένεια θα πάψει να διαμαρτύρεται  με όλους τους δημοκρατικούς τρόπους για τον άδικο, παράλογο και ιδιοτελή για τα κόμματα διαχωρισμό της  σε προνομιούχους και μη προνομιούχους!