ΑΕΚ: Ο χαμηλός βαθμός των πλάγιων μπακ

Οι δύο πτέρυγες της ΑΕΚ ζουν τη δική τους, μίζερη ζωή. Οι πλάγιοι μπακ της ομάδας παίρνουν τόσο χαμηλό βαθμό, ο Μπακάκης είναι υποψήφιος προς αποχώρηση, αλλά όλα πλέον κινούνται στη σκιά του μείζονος θέματος: αυτό του προπονητή.

 Η ενίσχυση της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της μακράς θερινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς ολοκληρώθηκε στις αρχές του Οκτώβρη, είναι αδιαμφισβήτητη ασχέτως αν η εικόνα της είναι τόσο μα τόσο προβληματική ανάμεσα σε παιχνίδια που παίζει καλά και σκοράρει εύκολα.

ΠΙΟ ΕΠΑΡΚΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ασφαλώς υπήρξαν και ανορθογραφίες, με αυτές που βγάζουν μάτια να εντοπίζονται κυρίως στις θέσεις των ακραίων μπακ. Εκεί όντως παρατηρείται πρόβλημα, ειδικότερα όταν η ΑΕΚ θέλει να παρουσιάσει πιο παραγωγικό παιχνίδι από τις πτέρυγες, ενώ πλέον δεν προκύπτει και κάποια ιδιαίτερη αμυντική ασφάλεια.

Ξεκινώντας από τη δεξιά, όλοι γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχουν ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Πορτογάλος Παουλίνιο, οι οποίες μεσοεπιθετικά είναι περιορισμένες. Ωστόσο ο πρώτος έχει δώσει για χρόνια ολόκληρα δείγματα γραφής για την καλή αμυντική ικανότητά του, η οποία ωστόσο φέτος έχει ισοπεδωθεί. Και σίγουρα δεν ευθύνεται μόνο ο προπονητής γι αυτό.

Το γεγονός ότι υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, παροπλισμένος μέχρι πέρυσι παρά το γεγονός ότι ανήκει στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2017, παρουσιάζεται πιο επαρκής και από τους δύο στο κομμάτι της δημιουργίας και της μετάβασης της μπάλας πάνω από τη μεσαία γραμμή, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Το δείχνουν και οι αριθμοί: ο Βασιλαντωνόπουλος μετρά ήδη 12 συμμετοχές σε επίσημα ματς, περισσότερες από όσες ο Παουλίνιο (7) και ο Μπακάκης (4) μαζί!

Στους τρεις προστέθηκε ο νεαρός Βεντάντ Ραντόνια, ένας 19χρονος Βόσνιος πλάγιος οπισθοφύλακας με πολύ ταλέντο όπως αναφέρουν στην πατρίδα του, διεθνής με την εθνική ελπίδων της χώρας του αλλά και δίχως τις απαιτούμενες παραστάσεις για να πάρει φανέλα βασικού. Βέβαια με την εικόνα που παρουσιάζουν οι άλλοι και ειδικότερα ο Μπακάκης με τον Παουλίνιο, γιατί στο φινάλε να μην παίξει και ο μικρός;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΙΝΣΟΥΑ

Στην αριστερή πτέρυγα υπάρχουν μόνο δύο λύσεις, αυτές του Πορτογάλου Ελντερ Λόπες και του αργεντινού Μανουέλ Ινσούα. Ο πρώτος είναι δεδομένα και ο πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικά ακραίος μπακ που η ΑΕΚ διαθέτει (είτε αριστερά, είτε δεξιά), γεγονός το οποίο κατά μία άλλη προσέγγιση καταδεικνύει και το χαμηλό ταβάνι που υπάρχει σε ποιότητα στις συγκεκριμένες θέσεις, πάντοτε μιλώντας για το παιχνίδι που παίζεται πάνω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του αντιπάλου.

Ο Ινσούα είναι μια πολύ γνωστή φιγούρα καθώς είχε καριέρα ετών στον Παναθηναϊκό, σίγουρα όμως δεν είναι αυτός θα μπορούσε να αναβαθμίσει την ΑΕΚ στο συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς είναι σκληρός ανασταλτικά, παίζει πάντα με πολλή ενέργεια, όμως η τεχνική του δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο και γενικά, η έως σήμερα εικόνα του μάλλον απογοητεύει παρά προκαλεί την αίσθηση μιας σωστής επιλογής.

Το χειρότερο όλων είναι ότι, με το θέμα του προπονητή να είναι (και θα παραμείνει) στο επίκεντρο από εδώ και στο εξής, η ανάγκη για ενίσχυση της ΑΕΚ και στις δύο πτέρυγες τον ερχόμενο Γενάρη, είναι μια συζήτηση που από μόνη της πηγαίνει πολύ πίσω. Πλέον σαν να μην υφίσταται… Το αρμόδιο επιτελείο είναι σε διαδικασία σκάουτινγκ και για τις δύο πλευρές, ωστόσο αν κάτι θα αλλάξει δραματικά, λογικά θα το δούμε το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν προχωρήσει η πώληση του Μπακάκη που είναι εντός της ομάδας αντικείμενο συζήτησης, δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει άμεσα αντικαταστάτης. Θα είναι ωστόσο πιο πιθανό.

sports24.gr