Τ΄ακούσαμε, τα γράφουμε και ευθύνη δεν έχουμε…

Ακούσαμε για τη νέα κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά. Μετά τον πολιτικό θόρυβο που ξεσηκώθηκε,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το μισθωτήριο της εξοχικής κατοικίας που ενοικιάζει στην περιοχή της Λαυρεωτικής, καθώς εγκατέλειψε το διαμέρισμα της Κυψέλης.

Ακούσαμε και για τις μηνύσεις τις οποίες ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορώντας τα ΜΜΕ γιατί, λέει, κάποια “δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν για λογαριασμό του (Μητσοτάκη) δολοφονίες χαρακτήρα, με fake news”.

 

Ακούσαμε και για τις κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα για “λάσπη για να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε μια στιγμή που αισθάνεται στριμωγμένος”.

 

Ακούσαμε  και για το ενοίκιο που πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας για 140 τετραγωνικά (71 μ2 ορόφου  συν 71 μ2 υπογείου, αμφότερα με σαλόνι δύο υπνοδωμάτια, λουτρό) σε αγροτεμάχιο  996 τ.μ. πάνω από τη θάλασσα, τα 3 πρώτα χρόνια 500 ευρώ το μήνα.

 

Ακούσαμε και ότι η περιοχή λέγεται “Βρωμοπήγαδο”, και ότι βρίσκεται στο Λαύριο Αττικής. Και εδώ αρχίζουν οι δικές μας απορίες… Καλά, ο Αλέξης Τσίπρας θα μένει εφεξής  στο … “Βρωμοπήγαδο”; Αν είναι δυνατόν! Και έπειτα, η χιλιομετρική απόσταση Σύνταγμα- Λαύριο είναι σύμφωνα με το χάρτη, 60,97 χιλ. Δηλαδή, πήγαινε-έλα 122 χιλιόμετρα . Και σκέφτηκα: 122 χιλιόμετρα ταξίδι -τα αυτοκίνητα του Τσίπρα και της συνοδείας του-  για να μένει σε ένα σπίτι 500 ευρώ το μήνα; και, μάλιστα, στο Βρωμοπήγαδο; Κι αν χρειαστεί να κατεβεί Αθήνα δύο φορές σε μία μέρα; Αξίζει τον κόπο (και τη βενζίνη) για λίγη …θάλασσα;