Θρήνος : Πέθανε στα 64 του ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου Πάολο Ρόσι

Ενας από τους θρύλους του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Πάολο Ρόσι, που οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ισπανίας, το 1982, άφησε το βράδυ της Τετάρτης την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Το φοβερό χατ τρικ

Αξέχαστο έχει μείνει στους φιλάθλους, στο ίδιο Μουντιάλ της Ισπανίας, το φοβερό χατ τρικ που πέτυχε ο ιταλός άσος του ποδοσφαίρου σε βάρος της Βραζιλίας, σε παιχνίδι-θρίλερ το οποίο οι ατζούρι κέρδισαν με 3-2, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο Πάολο Ρόσι κρέμασε τα παπούτσια του το 1987 μετά από λαμπρή καριέρα στις Γιουβέντους, Μίλαν, Βερόνα, Βιτσέντζα και Κόμο.

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής ζωής του κέρδισε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα κύπελλο και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια.


Με το παγκόσμιο κύπελλο του 1982 (FIFA)

«Για πάντα»

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI Sport, στο οποίο ο Πάολο Ρόσι εργαζὀταν ως σχολιαστής.

«Τόσο τρομερά θλιβερά νέα: Ο Πάολο Ρόσι μας άφησε», είπε ο αθλητικός παρουσιαστής της RAI, Enrico Varriale, ο οποίος δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου.

«Τον αξέχαστο Pablito, που έκανε όλους μας να ερωτευτούμε εκείνο το καλοκαίρι του 1982 και ήταν πολύτιμος και ικανός συνεργάτης στη RAI τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε ο παρουσιαστής.

Λίγο αργότερα, η σύζυγος του πρώην ιταλού άσου, Federica Cappelletti, ανάρτησε στο Instagram τρυφερή φωτογραφία τους με τη λεζάντα «Για πάντα».

 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πάολο Ρόσι έπασχε από ανίατη ασθένεια.

Διακρίσεις

Ο Πάολο Ρόσι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του 1986 και την ίδια χρονιά κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα».

Με 9 τέρματα έγινε ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ιταλίας σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο και τον Κριστιάν Βιέρι. Με την Εθνική Ιταλίας πέτυχε 20 γκολ σε 48 συμμετοχές.


Με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982

Στην ψηφοφορία της IFFHS για την ανάδειξη των κορυφαίων του 20ού αιώνα ψηφίστηκε 40ος Ευρωπαίος.

Το 2004, ο Πελέ τον συμπεριέλαβε στο FIFA 100 ως έναν από τους 125 καλύτερους εν ζωή ποδοσφαιριστές.