Εκδήλωση στο Σίδνεϊ για τα 2500 χρόνια από τις μάχες στις Θερμοπύλες και την Σαλαμίνα

Την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας Αγίου Νικολάου Marrickville του Σίδνεϊ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο των 2500 χρόνων από την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών και της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Την εκδήλωση –στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας Α’ κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόδημος, επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ- συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Νότιας Ουαλίας, η Λακωνική Ομοσπονδία Νέας Νότιας Ουαλίας και ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών.

Στην εκδήλωση -την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου- παρευρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ κ. Χρήστος Καρράς, ο Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Marrickville, ο διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος στον κρατικό ραδιοσταθμό SBS κ. Ευθύμης Καλλός, ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του ραδιοσταθμού 1683 κ. Κώστας Νικολής, και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων ΝΝΟ κ. Καίτη Βαλλή, η πρόεδρος της Λακωνικής Ομοσπονδίας ΝΝΟ κ. Μαρία Γλέκα, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών κ. Παναγιώτης Διαμάντης. Επίσης, διαβάστηκε χαιρετισμός για την συγκεκριμένη εκδήλωση του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γεώργιου Παναγόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόδημος στην ομιλία του τόνισε τις αξίες τις οποίες υπερασπίσθηκαν οι Έλληνες στην περίοδο των Περσικών πολέμων και ιδιαίτερα εκείνη του πολιτισμού.

Πηγή:neoskosmos.com