Μακρόν: Πως προσβλήθηκα από τον COVID

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είναι καλά, την επομένη της διάγνωσή του με COVID-19, αλλά δουλεύει με βραδύτερους ρυθμούς ενόσω αναρρώνει. Διαβεβαίωσε ότι θα δίνει τακτικά ενημερώσεις για την υγεία του, και αναγνώρισε ότι μπορεί να προσβλήθηκε από την ασθένεια σε μια «στιγμή αμέλειας».

Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα παραμείνει επικεντρωμένος στην αντίδραση της Γαλλίας στην πανδημία του κορωνοϊού και στο Brexit.

«Δουλεύω με λίγο πιο αργούς ρυθμoύς λόγω του ιού, αλλά θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι σε ζητήματα υψηλής προτεραιότητας, όπως ο χειρισμός της επιδημίας ή, για παράδειγμα, ο φάκελος Brexit», δήλωσε ο Μακρόν σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

«Ήθελα να σας καθησυχάσω – τα πάω καλά. Έχω τα ίδια συμπτώματα όπως χθες, ιδίως κόπωση, πονοκεφάλους, ξηρό βήχα, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που έπρεπε να συνυπάρξετε με τον ιό ή που συνυπάρχετε με αυτόν σήμερα».

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ο οποίος μεταφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Λα Λαντέρν, μια κατοικία που τίθεται στη διάθεση των γάλλων προέδρων, στις Βερσαλλίες, είπε ότι δεν αναμένει ότι η υγεία του θα χειροτερέψει.

Ο Mακρόν είχε πολλές συναντήσεις με άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες ημέρες. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο γάλλος πρόεδρος είναι απίθανο να υποφέρει από τα χειρότερα συμπτώματα της αναπνευστικής νόσου καθώς είναι σχετικά νέος, 42 ετών, μη καπνιστής, δεν είναι υπέρβαρος και έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: skai.gr