Τουρκία: Δέκα νεκροί από φωτιά σε ΜΕΘ ασθενών με κορωνοϊό

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:45 τοπική ώρα χθες ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς με νέο κορωνοϊό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου SANKO, έπειτα από την έκρηξη ενός σωλήνα οξυγόνου. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο δείχνουν την ΜΕΘ εντελώς κατεστραμμένη.

Όλα τα θύματα, ηλικιών από 56 έως 85 ετών, ήταν ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19.

Οι υπόλοιποι ασθενείς της ΜΕΘ, όπου ξέσπασε η φωτιά, διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για αυτό το τραγικό γεγονός», είπε ο Φαχρετίν Κότζα, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τα κρούσματα

Το όριο των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ξεπέρασε χθες η Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μετά από την πρώτη καταγραφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα στις 11 Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 22.195 νέες μολύνσεις, μεταξύ αυτών και ασυμπτωματικοί φορείς, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αυτών σε 2.004.285.

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων εξαιτίας της νόσου εξακολουθεί να παραμένει υψηλός, με 241 ασθενείς να υποκύπτουν στην Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Από την έναρξη της πανδημίας 17.851 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων και ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζουν να μειώνονται, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανέφερε χθες στο Twitter πως «βλέπουμε τα αποτελέσματα των μέτρων και των περιορισμών». «Αναμένουμε να δούμε πιο εμφανή αποτελέσματα τις επόμενες μέρες», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες τις εργάσιμες ημέρες και πλήρη καραντίνα τα Σαββατοκύριακα.