Σκόνταψε η ΑΕΚ πάνω σε έναν ρωμαλέο Βόλο

Η ΑΕΚ, ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τρεις αποβολές, τέσσερα γκολ και πολλή ένταση, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον εξαιρετικό Βόλο στη Ριζούπολη για τη 13η αγωνιστική της Super League Interwetten. (VIDEOS)

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με το “δεξί” τις υποχρεώσεις της μέσα στο 2020, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Βόλο στη Ριζούπολη για τη 13η αγωνιστική της Super League Interwetten.

“κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν στο σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς, αλλά ο εξαιρετικός Βόλος έκανε την ανατροπή με τους Φεράρι και Ουάρντα πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι πήρα μία άγρια ομορφιά, με την Ένωση να ισοφαρίζει με τον Ανσαριφάρντ, που πέρασε ως αλλαγή, αλλά στη συνέχεια να μένει με 9(!) παίκτες εξαιτίας των αποβολών του Παουλίνιο και του Σάκχοφ.

Στο μεσοδιάστημα, ο Βόλος είχε μείνει κι εκείνος με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σάντσες, με τα τελευταία λεπτά να είναι γεμάτα ένταση και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να φεύγουν για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν αήττητοι από τη Ριζούπολη, αφού είχε προηγηθεί το 3-3 με τον Απόλλωνα.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΟΡΝΕΡ Ο ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΒΟΛΟΥ

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος επιχείρησε το σουτ απ’ το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Κλέιμαν να μην υπολογίζει σωστά και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ. Απ’ το συγκεκριμένο κόρνερ προήλθε και το 1-0 της Ένωσης με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός… ζήλεψε τον Γκαρσία, ο οποίος είχε σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο ίδιο γήπεδο πριν από οχτώ ημέρες κόντρα στον Απόλλωνα, και σκόραρε με τον ίδιο τρόπο, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Ωστόσο, παρά την ψυχρολουσία του εις βάρος του γκολ, ο Βόλος δεν επηρεάστηκε, ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού και έψαξε άμεσα την ισοφάριση. Και τα κατάφερε στο 15ο λεπτό με τον Φεράρι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και με όμορφο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Παναγιώτη Τσιντώτα για το 1-1. Τρία λεπτά νωρίτερα, ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε μία καλή ευκαιρία να πετύχει το 2-0 για την ομάδα του, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν.

Μετά το 1-1 η ΑΕΚ έδειξε αδυναμία να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις, ενώ αντίθετα ο Βόλος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός ειδικά στις αντεπιθέσεις. Σε ακόμα μία αναμέτρηση η αμυντική λειτουργία των “κιτρινόμαυρων” ήταν προβληματική, με τον Μπαρτόλο να ρίχνει… προειδοποιητική βολή στο 23ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Τελικά, 11 λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός από εκτελεστής έγινε… δημιουργός και με όμορφη σέντρα βρήκε τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για τη μεγάλη ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν πως έχουν σοβαρά θέματα στις εναέριες μονομαχίες, προσφέροντας την άνεση στον Αιγύπτιο επιθετικό να πάρει ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή του Τσιντώτα. Μετά το 35′, οι παίκτες του Καρέρα προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φέρουν το ματς στα ίσα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά πέρα από μία αξιόλογη ευκαιρία του Νταμιάν Σιμάνσκι στις καθυστερήσεις, με τον Φεράρι να σώζει τον Βόλο, δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή.

ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Καρέρα πέρασε τον Γεγβέν Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι, ενώ λίγο πριν από τη συμπλήρωση 60 λεπτών, έβαλε και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, με σκοπό να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ωστόσο, εκτός από μία καλή στιγμή του Ολιβέιρα στο 61′, που έσωσε με προβολή ο Σάντσες, η Ένωση δεν έδειχνε ικανή να δημιουργήσει προβλήματα μπροστά από την εστία του Κλέιμαν.

Η ΑΕΚ ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε την ισοφάριση, την οποία τελικά βρήκε ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Βόλου, με τον Ανσαριφάρντ να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να πλασάρει τον Κλέιμαν για το 2-2. Ο Ιρανός (απ)άδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πως δεν… συγχωρεί και αποτελεί τον πιο απειλητικό επιθετικό της Ένωσης.

Ωστόσο, λίγο μετά την ισοφάριση, τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο Παουλίνιο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Φεράρι. Μετά την αποβολή, ο Βόλος είχε δύο καλές στιγμές με τους Μπαριέντος και Ουάρντα, ενώ η Ένωση “απάντησε” με τον Ολιβέιρα στο 77′, αλλά η σωτήρια προβολή του Σάντσες δεν του επέτρεψε να να χρηστεί σκόρερ.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, με τον Βόλο να μένει κι εκείνος με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κολόμπο με απευθείας κόκκινη κάρτα (ύστερα από χρήση του VAR), ενώ πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 88′ ο Σάκχοφ χτύπησε εκτός φάσης τον Ουάρντα και άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το τρίτο γκολ, έχοντας μία τεράστια ευκαιρία στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Τσιντώτας με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του, χαρίζοντάς της -έστω- την ισοπαλία.

Με κ’ιτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Μάνταλος, Ολιβέιρα, Μήτογλου και Σάντσες.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (67’ Αλμπάνης), Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (82’ Λόπες), Σιμόες, Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (58’ Ανσαριφάρντ), Ολιβέιρα.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Μπαριέντος, Ριένστρα, Περέα (67’ Μαρτίνες), Ουάρντα, Μπαρτόλο, Δουβίκας (85 ́Μήτογλου).