Ο Γ. Χρυσουλάκης για τις εκδηλώσεις ελληνικού Πολιτισμού στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης χαιρέτησε και στη συνέχεια παρακολούθησε την διαδικτυακή συναυλία των νικητών του 10ουΦεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού εις μνήμην Ταμάρας Κατσή. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χρυσουλάκης αναφερόμενος στην υπέροχη, όπως την χαρακτήρισε, διαδικτυακή συναυλία, τόνισε:  <<Συγχαίρω τους διοργανωτές, την κριτική επιτροπή και τους συμμετέχοντες. Θέλω να υπογραμμίσω ιδιαίτερα τη συμβολή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ) και της Προέδρου της, της αγαπητής φίλης Αλεξάνδρας Προτσένκο- Πιτσατζή, αλλά και του Γενικού Προξενείου μας στη Μαριούπολη, καθώς και του ουκρανικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η «χρυσή φωνή» της Ταμάρας Κατσή συνεχίζει και σήμερα να εμπνέει τους νέους και τις νέες. Παράλληλα, συνεχίζει να μάς υπενθυμίζει πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή και η παρουσία των Ελλήνων και των κοινοτήτων τους εκεί, στη Μαριούπολη και σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Οι συμπατριώτες μας φροντίζουν να διατηρούν αναλλοίωτη την ελληνικότητα σε συνδυασμό με τις τοπικές παραδόσεις της Αζοφικής -και αυτό το επιτυγχάνουν με έναν αδιάκοπο και συνεχή αγώνα που δεν υπήρξε πάντοτε εύκολος. Να είναι όλοι τους πάντα καλά, γεροί και δυνατοί>>.