Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το εμβόλιο του κοροναϊού έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια μέρα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του για την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νοσοκομείο «Αττικόν», το μεσημέρι της Κυριακής. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από Σωτήση Τσιόδρα, ο οποίος φορούσε την ιατρική του ποδιά.

Κατά τις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «μέρα αισιοδοξίας για τη χώρα», ενώ όταν έφτασε στην αίθουσα του εμβολιασμού έκανε διάφορες διαδικαστικές ερωτήσεις στον κ. Τσιόδρα.

Αφού έλαβε το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ήταν ανώδυνο», ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στις νοσηλεύτριες.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Αμέσως μετά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, έκανε λόγο για «.σπουδαία μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως είπε «όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους, καθώς ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού στη χώρα. Χρωστάμε τόσα πολλά στους υγειονομικούς, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτοί που με καχυποψία αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολισμού, θεωρώ θα πιστέψουν πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουνε με τον ιό, για να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε από τους ανθρώπους που αγαπάμε και για να πάει μπροστά η οικονομία της χώρας».

Ο εμβολιασμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Είχε προηγηθεί η λήψη του εμβολίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το εμβόλιο είναι καλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της.

«Όλοι αυτοί οι ερευνητές και οι επιστήμονες στον κόσμο αγωνίστηκαν για το εμβόλιο» τόνισε η ΠτΔ ένω έστειλε με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στους πολίτες καλώντας τους να εμβολιαστούν.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού και να το υλοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε η κα. Σακελλαρόπουλου.

Ο ηλικιωμένος

Όσα της εκμυστηρεύτηκε ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων που έλαβε δεύτερος το εμβόλιο του κοροναϊού, αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Γιοβανίδης από τον Έβρο ήταν ο πρώτος ηλικιωμένος που έκανε το εμβόλιο της Pfizer στέλνοντας έτσι ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους ηλικιωμένους αλλά και στις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού και να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του κ. Μιχάλη, ο ίδιος δεν παραπονέθηκε καθόλου και δεν πόνεσε.

Μάλιστα, ερωτηθείσα σχετικά με το πώς επελέγη ο κ. Μιχάλης, αποκάλυψε πως ο ίδιος προθυμοποιήθηκε από την αρχή θέλοντας να υποστηρίξει το σχέδιο.

«Εγώ θέλω να είμαι ο πρώτος» φέρεται να είπε.

Και η νοσηλεύτρια

Τις πρώτες της δηλώσεις έκανε η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού που έλαβε πρώτη το εμβόλιο του κοροναϊού στη χώρα μας.

Η κ. Ευσταθία Καμπισιούλη ήταν χαμογελαστή την ώρα του εμβολιασμού, ενώ μάλιστα σήκωσε τον αντίχειρα υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων για να δείξει ότι όλα πήγαν εντάξει.

«Νομίζω ότι σήμερα είναι πολλοί αυτοί που με ζηλεύουν. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση μου» δήλωσε στην ΕΡΤ η ίδια.

«Είμαι η πρώτη νοσηλεύτρια που έκανε το εμβόλιο. Στο πρόσωπο μου τιμάται όλος ο κλάδος και θεωρείται τιμητική επιλογή στο έργο και την προσφορά μας.

Ελπίζω σήμερα να ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα. Έχει ξεκινήσει η αντιστροφή μέτρηση αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο.

Να ξανακερδίσουμε την καθημερινότητα μας», τόνισε η κ. Καμπισιούλη.