Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ: Ο αριστερός μπακ που πλησιάζει ο Ολυμπιακός

Σύμφωνα με τους Πορτογάλους ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ από την Πάσος Φερέιρα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τον 22χρονο Μολδαβο αριστερό μπακ.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη της Μολδαβίας. Το Ιαλοβένι αριθμεί κάτι παραπάνω από 12.500 κατοίκους και βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Κισινάου.

Ωστόσο, οι αναμνήσεις του από εκείνα τα χρόνια είναι ελάχιστες. Βλέπετε σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών οι γονείς του έφυγαν μετανάστες στην Πορτογαλία και φυσικά τον πήραν μαζί τους.

Το Ρίο Μαγιόρ θα γίνει ο τόπος με τον οποίο θα συνδεθεί και θα περάσει εκεί όλα τα παιδικά του χρόνια παίζοντας ποδόσφαιρο.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η τοπική ομάδα η οποία εκείνη την περίοδο βρισκόταν ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη εθνική κατηγορία αποτέλεσε το πρώτο του ποδοσφαιρικό σχολείο.

Εκεί έμαθε τα βασικά δείχνοντας από μικρός τις αρετές του. Αυτός ήταν και ο λόγος που γρήγορα μπήκε στο ραντάρ των μεγάλων του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Το καλοκαίρι του 2010 η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας τον εντάσσει στο πρόγραμμα των ακαδημιών της, ωστόσο η συνεργασία τους θα κρατήσει λίγο. Το μεγάλο ταξίδι από το μικρό Ρίο Μαγιόρ μέχρι τη Λισσαβόνα κούρασε γρήγορα τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει το όνειρο και να επικεντρωθεί στις σπουδές του.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟ

Η Ρίο Μαγιόρ τον υποδέχεται πίσω με ανοικτές αγκάλες και γίνεται ξανά μέλος των ακαδημιών της. Μάλιστα, με τη φανέλα της θα καταφέρει να πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις οι οποίες θα φέρουν ξανά σειρήνες στα αφτιά του.

Μία από αυτές θα είναι από την Μπελενένσες η οποία εντυπωσιάστηκε από τις αρετές του νεαρού Μολδαβού σε ένα μεταξύ τους ματς. Οι άνθρωποι της ομάδας τον έπεισαν να πάει για ένα δοκιμαστικό και τελικά τον απέκτησαν.

Η παρουσία του όμως εκεί θα αποδειχτεί σύντομη. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Πόρτο να εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις του και το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τους Δράκους.

Εκεί θα παραμείνει τελικά για δύο χρόνια αγωνιζόμενος κυρίως στην Κ19 και στη δεύτερη ομάδα της Πόρτο. Η παρουσία του εκεί θα του ανοίξει το δρόμο για την Εθνική ομάδα των ανδρών της Μολδαβίας με την οποία είναι διεθνής από το 2018, όχι όμως και για την πρώτη ομάδα των Δράκων.

Η ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Έτσι, αναζήτησε να βρει το λιμάνι του που θα του επέτρεπε να αποδείξει τι αξίζει αγωνιστικά. Εκείνη που του προσέφερε αποκούμπι ήταν η Πάσος Φερέιρα.

Το ξεκίνημά του και εκεί δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μέχρι που κατάφερε να βρεθεί στην ενδεκάδα. Έκτοτε βγήκε μόνο λόγω τραυματισμού ή καρτών. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην Πάσος Φερέιρα μετρά 43 συμμετοχές με δύο γκολ και άλλες τόσες ασίστ.

Όπως είναι φυσιολογικό οι συγκεκριμένες εμφανίσεις των έβαλαν ξανά στο μπλοκάκι πολλών ομάδων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Ολυμπιακός.

ΣΥΝΕΠΗΣ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ποια είναι όμως τα στοιχεία του παιχνιδιού του; Είναι ένας μπακ που παίζει άνετα όλη την πλευρά. Έχουν υπάρξει αγώνες που έχει χρειαστεί να παίξει τόσο ως φουλ μπακ, όσο και ως εξτρέμ.

Ως αριστερό μπακ του αρέσει να ανεβαίνει συχνά και να συμμετέχει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Είναι ένας παίκτης που δεν φοβάται να πάει στο “ένας εναντίον ενός” και να δημιουργήσει κινδύνους με κάποια σέντρα είτε πατώντας μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Αμυντικά είναι ένας παίκτης που είναι πολύ συνεπής τακτικά. Ωστόσο, είναι από τους παίκτες που δέχονται συχνά κάρτες αφού προσπαθεί να βγαίνει πρώτος στην μπάλα κι όταν δεν το καταφέρνει δεν διστάζει να σταματήσει τον αντίπαλο με κάθε τρόπο.