Καστελλόριζο: Ο άγνωστος πόλεμος των πρακτόρων

«Η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο είναι το “κερασάκι στην τούρτα” της δραστηριότητας των τουρκικών υπηρεσιών στο Αιγαίο, τα τελευταία δύο χρόνια». Με αυτά τα λόγια σκιαγραφεί στη Realnews την προσπάθεια διείσδυσης της Τουρκίας στον ελλαδικό χώρο στέλεχος των ειδικών υπηρεσιών που έχει γνώση των ερευνών όχι μόνο για την υπόθεση της Ρόδου, αλλά και για το σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Η υπόθεση της Ρόδου ήταν μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ, σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια, για την εξάρθρωση κυκλώματος κατασκοπείας που είχε ως στόχο την καταγραφή της πολεμικής ικανότητας της χώρας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι απλώς ένα επεισόδιο στο σίριαλ που παίζεται εδώ και δύο χρόνια στο Αιγαίο, αλλά και στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας, όσον αφορά τις προσπάθειες της Τουρκίας να μάθει μυστικά και ντοκουμέντα που θα αποκαλύψουν την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής πολεμικής μηχανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια των τουρκικών υπηρεσιών να βρεθούν στην καρδιά των γεγονότων, όσον αφορά την Ελλάδα, είναι πολύ έντονη, με αποκορύφωμα την πολιορκία του Εβρου από «εργαλειοποιημένους» μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και την κρίση στο Αιγαίο με το ερευνητικό σεισμογραφικό σκάφος «Oruc Reis». Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, φαίνεται πως οι περισσότερες προσπάθειες της Τουρκίας να προκαλέσει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας ή να χαρτογραφήσει τα ελληνικά νησιά με «μάτια που φωτογραφίζουν» έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι ελληνικές υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό έχουν καταφέρει να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά.

Το ζευγάρι στο Κολωνάκι

Χαρακτηριστικό το περιστατικό που περιήλθε σε γνώση της «R» και αφορά μια άγνωστη επιχείρηση της ΕΥΠ στην περιοχή του Κολωνακίου, με ένα ζευγάρι Τούρκων «επιστημόνων» που είχε εμφανιστεί στις αρχές του 2019, ως διωκόμενο από το καθεστώς Ερντογάν. Συγκεκριμένα, οι δύο… επιστήμονες είχαν επικαλεστεί την ιδιότητά τους ζητώντας άσυλο, με το αίτημά τους να βρίσκεται εκείνη την εποχή υπό διερεύνηση.

Πηγή:enikos.gr