Ανησυχία έχει προκληθεί στον ελληνισμό του Wollongong (Αυστραλία)

Ανησυχία έχει προκληθεί στον ελληνισμό του Wollongong της Νέας Νότιας Ουαλίας καθώς άτομο θετικό στον κορονοϊό επισκέφθηκε και δυο ελληνικές εκκλησίες όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενημερώθηκε από τις κρατικές αρχές της Νέας Νοτίου Ουαλίας ότι οι Ιεροί Ναοί του Αγίου Νεκταρίου και του Τιμίου Σταυρού στο Wollongong περιλαμβάνονται σε λίστα με τοποθεσίες, τις οποίες επισκέφθηκε άτομο που επιβεβαιώθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Παρακαλούμε τους πιστούς που παρευρέθησαν στις ως άνω εκκλησίες κατά τις αναφερόμενες ώρες, ήτοι:
• από 9 έως 10.15 π.μ. την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου (39 Atchison St), και
• από 10.30 έως 11.00 π.μ. την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού (18 Stewart St),
να προβούν άμεσα στη διενέργεια τεστ και ακολούθως να αυτοαπομονωθούν, αναμένοντας περαιτέρω οδηγίες από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, προτρέπουμε για άλλη μία φορά τον φιλόχριστο λαό μας και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τους κανόνες της Πολιτείας και τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Kerry Chant στο Wollongong, καταγράφηκαν έως το πρωί της Τετάρτης δύο κρούσματα.

Το ένα αφορά μία γυναίκα στα 50 της χρόνια, που έγινε γνωστό από την Τρίτη το απόγευμα και το άλλο, μία γυναίκα στα 20 της χρόνια, μέλος του ίδιου νοικοκυριού με την πρώτη.

Η πηγή παραμένει άγνωστη, αλλά η γυναίκα στα 50 της βρέθηκε στο Σίδνεϊ στις 15 και τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και επισκέφτηκε τοποθεσίες στο CBD.

Ως εκ τούτου υπήρξε προειδοποίηση για όσους έφαγαν εντός του εστιατορίου στο Buckleys Sydney στο Opera House Promenade από τις 7:30μμ. μέχρι τις 9μμ. την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου να εξεταστούν και να απομονωθούν μέχρι να έχουν αρνητικά αποτελέσματα, Επίσης, όσοι είδαν την ταινία The Prom, στο Lady Macquarie’s Chair το απόγευμα της ίδια ημέρας.

Η Δρ Kerry Chant κάλεσε όλους στο Wollongong και το προάστιο Figtree, να εξεταστούν, καθώς υπήρχε ανησυχία για «ακούσια μετάδοση».

Πηγή:neoskosmos.com