Ελληνική βοήθεια στη σεισμόπληκτη Κροατία

Στην Κροατία έφτασε λίγο μετά τις 20:15 χθες το βράδυ η ελληνική βοήθεια που εστάλη σε άμεση ανταπόκριση του αιτήματος για ανθρωπιστική συνδρομή, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε χθες τη χώρα, με τραγικό απολογισμό επτά νεκρούς και μεγάλες υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι κατόπιν σχετικής εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριακού Μητσοτάκη, η Ελλάδα ετοίμασε αμέσως ένα πακέτο βοήθειας, αποτελούμενο από σκηνές, υπνόσακους, κουβέρτες, σεντόνια, θερμάστρες και άλλα είδη για τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι από τον καταστροφικό σεισμό.

Μάλιστα ήταν η πρώτη αποστολή μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ που έφτασε στο Ζάγκρεμπ, μετά το αίτημα των κροατικών Αρχών για παροχή συνδρομής, το οποίο υπεβλήθη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το συντονισμό και οργάνωση της ελληνικής βοήθειας προς την Κροατία ανέλαβε η Πολιτική Προστασία, ενώ την αποστολή συνόδευσε ο Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Την ελληνική αποστολή, η οποία μετέβη στην Κροατία με αεροσκάφος C-130, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο η πρέσβυς της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ, Αντωνία Κατζουρού, η υφυπουργός Εσωτερικών Terezija Gras και ο υφυπουργός Άμυνας της Κροατίας, Zdravko Jakop, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τη χώρα μας για την άμεση ανταπόκριση και έμπρακτη αλληλεγγύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ