Πρωτοχρονιά 2021: Πυροτεχνήματα, άδειοι δρόμοι κι αστυνόμοι παντού!

Διαφορετικά υποδέχθηκε φέτος ο κόσμος τη νέα χρονιά, αφού η πανδημία του κοροναϊού και τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του ιού, δεν επέτρεψε τους πανηγυρισμούς στους δρόμους, όπως άλλες φορές.

Η Ελλάδα αποχαιρέτισαν ένα επώδυνο για πολλούς 2020 και υποδέχονται με ελπίδα την Πρωτοχρονιά και το 2021.

Από την μια άκρη του λεκανοπεδίου στην άλλη, η νύχτα έγινε μέρα με τα βεγγαλικά να δίνουν χρώμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σε κάθε δήμο και σε κάθε γειτονιά ακούστηκαν μόνο ήχοι χαράς και ελπίδας.

Η υποδοχή του νέου έτους έγινε διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά καθώς ήδη από τις 22:00 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού.

Η ΕΛ.ΑΣ. άλλωστε είχε θέσει σε ισχύ ένα επιχειρησιακό σχέδιο με σαρωτικούς ελέγχους με μπλόκα σε διόδια και εισόδους και εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων, ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να γιορτάσουμε διαφορετικό τρόπο με SMS για τις μετακινήσεις και μόλις 9 άτομα από δύο οικογένειες στο ρεβεγιόν.

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή του νέου έτους και στον Πειραιά με πυροτεχνήματα να χαρίζουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα.

Πυροτεχνήματα έπεσαν φέτος και στη Θεσσαλονίκη με την αλλαγή του χρόνου.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί σε δηλώσεις τους έκαναν έναν απολογισμό του 2020 στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για το 2021.

Σε πανδημία, οικονομία και εθνικά θέματα αναφέρεται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να υπογραμμίσει εν κατακλείδι, ότι «το 2021 θα είναι το έτος της ελπίδας και της ανάκαμψης». Το εμβόλιο είναι «το διαβατήριο για την ελευθερία μας», επισήμανε μεταξύ άλλων, με την προσθήκη, «ο εμβολιασμός είναι μια πράξη σεβασμού του εαυτού και του κοινωνικού συνόλου».

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021 ενώ επισήμανε ότι οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν τηρούνται.

«Σε λίγο, αφήνουμε πίσω μια χρονιά γεμάτη πρωτόγνωρες δυσκολίες. Μέχρι τις αρχές της, η χώρα είχε ξεπεράσει την οικονομική και κοινωνική καθήλωση και προχωρούσε ενωμένη μπροστά», ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

in.gr