Με χορό και με τραγούδι οι Έλληνες της Αυστραλίας υποδέχθηκαν το 2021

Φωτογραφία: Μια μεγάλη παρέα ομογενών που υποδέχθηκε το 2021 στο «Κέντρο». Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Ντεβέ.

Παρά τον θόρυβο-και την ανησυχία- που προκλήθηκε από το πέρασμα μιας γυναίκας, θετικής στον κορονοϊό, από το εστιατόριο Katialo στο Eaton Mall του Oakleigh, πολυάριθμοι ομογενείς επέλεξαν μαγαζιά του «ελληνικού πεζόδρομου» για να υποδεχθούν το νέο έτος και να ξεφαντώσουν!

Κέφι και χορός στο Katialo

Εξάλλου και στο ίδιο το Katialo έγινε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αφού οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως δεν τέθηκε θέμα ασφάλειας του κοινού.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε επίσημα γνωστό, στις 28 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 7 το βράδυ μια γυναίκα, περίπου 40 ετών,  επισκέφθηκε το συγκεκριμένο κατάστημα για να αγοράσει φαγητό. Η γυναίκα, που ήταν θετική στον κορονοϊό, φέρεται να έμεινε εκεί για περίπου 10 λεπτά.

Η αρμόδια  υπηρεσία του υπουργείου Υγείας της Βικτώριας  (DHHS) ενημέρωσε εγγράφως τους ιδιοκτήτες του καταστήματος για το συμβάν και τους έκανε επίσης γνωστό πως στην  παρούσα φάση δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα.

Τους ενημέρωσε επίσης πως για λόγους ασφάλειας του κοινού,  το όνομα του Katialo θα γίνει γνωστό στα μέσα ενημέρωσης, όπως και έγινε.

Η διευθύντρια του καταστήματος Nicole Tsomatska δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» πως το Katialo ακολουθεί με θρησκευτική  ευλάβεια τις οδηγίες του υπουργείου και φυσικά λειτουργεί κανονικά.

«Επίσης ελέγξαμε τις κάμερες ασφαλείας και το άτομο που φέρεται να πέρασε από το κατάστημα  μας δεν φαίνεται πουθενά».

Η Tsomatska μας είπε πως για έξτρα προληπτικούς λόγους (μιας και δεν υπήρχε εντολή ή υποχρέωση από τις αρμόδιες αρχές) το κατάστημα έκλεισε την Πέμπτη  για να  γίνει απολύμανσή του μιας και  ακολούθησε το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του.

Πολλοί ομογενείς γλέντησαν και στο «Κέντρο»  του ίδιου δρόμου.

Χορός και στο δρόμο του Eaton Mall

Οι περισσότεροι ομογενείς υποδέχθηκαν το νέο έτος στα σπίτια τους όμως μαζί με φίλους αν και η αιφνιδιαστική απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης να μειωθούν σε  15 οι προσκεκλημένοι (από  30 που ήταν αρχικά) προκάλεσε προβλήματα σε πολλούς που έπρεπε να ακυρώσουν τις προσκλήσεις σε φίλους και συγγενείς.

Όμορφες παρουσίες στο “Katialo”

Πολλοί ομογενείς γλέντησαν στο «Κέντρο»

Πρωτοχρονιά στο Katialo

Ελληνοπούλες στο «Κέντρο»