Γιατί δεν παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος

Αθήνα.- Σε θέμα αναδείχθηκε το γεγονός ότι στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, που παρακολούθησαν το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, δεν ανακρούσθηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.

Το γεγονός αποδόθηκε από πληθώρα ηλεκτρονικών -κυρίως- Μέσων Ενημέρωσης σε …επιθυμία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κάτι το οποίο δεν είναι αληθές.

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η μη ανάκρουση του Εθνικού Ύπνου οφείλεται  σε απόφαση της Επιτροπής προετοιμασίας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19.

Ειδικότερα, η  απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η Εκκλησία για τα νέα μέτρα

Τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για αύριο Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για τα νέα μέτρα που θα είναι ακόμα πιο αυστηρά και θα αφορούν και την εκκλησία.

Θα ισχύουν από την Κυριακή και θα έχουν στόχο την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.