Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανεξέλεγκτη μετά την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και οι σκηνές χάους που παρακολουθεί ο πλανήτης έχουν σοκάρει την ανθρωπότητα.

Το κλίμα στην Ουάσιγκτον είναι χαοτικό, με εικόνες που παραπέμπουν σε αδιανόητες αντιδράσεις και την λέξη χάος χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμα του προς τους Αμερικανούς πολίτες.

Ο νικητής των εκλογών για την προεδρία των ΗΠΑ, κάλεσε τον κόσμο να δείξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και παράλληλα ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να βάλει τέλος στο σοκαριστικό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για την αξία της Δημοκρατίας και κάλεσε τον Τραμπ να μιλήσει στο αμερικανικό έθνος, προκειμένου να μπει τέλος στο χάος που έχουν προκαλέσει οι οπαδοί του, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάιντεν έκανε μια ενωτική ομιλία, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία. Απαραίτητα και τα δύο σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου ήταν σοκαριστικές.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Ουάσιγκτον θα ζούσε αυτό το δράμα και η κατάσταση στην αμερικανική πρωτεύουσα ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Δείτε σημεία από τις δηλώσεις του Μπαίντεν:

«Οι σκηνές που βλέπουμε δεν αντανακλούν τις αξίες της Αμερικής. Μικρός αριθμός ακραίων, έχει προκαλέσει χάος και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα, σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Καλώ αυτό τον όχλο να αποχωρήσει και να επιτρέψει στη δημοκρατία να προχωρήσει. Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα πόσο καλός ή κακός είναι. Καλώ τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση, να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει να λήξει αυτή η εισβολή» συνέχισε ο Μπάιντεν. «Η απειλή των εκλεγμένων δεν είναι διαδήλωση είναι αναταραχή. Ο κόσμος παρακολουθεί. Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος με όσα βλέπω» συνέχισε.

Ο Τζο Μπάιντεν παρέθεσε επίσης μια σειρά από ομιλίες του Αβραάμ Λίνκολν:

«Θα σώσουμε ή θα χάσουμε, την τελευταία, καλύτερη ελπίδα της γης. Αλλα μέσα μπορεί να πετύχουν, αυτό δεν θα μπορούσε να αποτύχει. Ο δρόμος είναι σαφής, ειρηνικός, γενναιόδωρος και απλά ένας τρόπος που, αν ακολουθηθεί, ο κόσμος θα χειροκροτήσει για πάντα και ο Θεός πρέπει να ευλογήσει για πάντα … Αν το κάνουμε αυτό, όχι μόνο θα έχουμε σώσει την Ενωση, αλλά θα την έχουμε σώσει τόσο πολύ, ώστε να την κάνουμε και να την διατηρήσουμε για πάντα, αντάξια της σωτηρίας. Θα την έχουμε σώσει τόσο, ώστε τα επόμενα εκατομμύρια ελεύθερων ευτυχισμένων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, να σηκωθούν και να μας αποκαλέσουν ευλογημένους, μέχρι τις τελευταίες γενιές».

«Δεν υπήρξε τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί. Αυτές είναι οι ΗΠΑ, δεν υπήρξε ποτέ μια μέρα που να μην προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Πρόεδρε Τραμπ, εμφανίσου!» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Ο θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ, τα στρατεύματά μας και όλους όσους στο Καπιτώλιο προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη».