$200.000 από τη Βικτώρια σε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η κυβέρνηση της Βικτώριας επιχορηγεί με 200.000 δολάρια εκδηλώσεις που θα γίνουν για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι σύλλογοι και οι κοινότητες που ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν αίτηση χρηματοδότησης έως την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, στις 3 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο vic.gov.au/multicultural-festivals-and-events-program.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Shaun Leane, «άνοιξε» την Τετάρτη το πρόγραμμα για τις πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις, που έχει στόχο να βοηθήσει τις κοινότητες, με ασφαλή πάντα τρόπο κατά COVID, να γιορτάσουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Όπως αναφέρει στο σχετικό ανακοινωθέν τον Μάρτιο οι Έλληνες της Βικτώριας θα γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ένα σημαντικό γεγονός στο πολιτιστικό ημερολόγιο.

Η πολιτειακή κυβέρνηση θα επενδύσει 200.000 δολ. για να υποστηρίξει τους εορτασμούς, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά στην Παροικία.

Ανυπομονώ να δω τους κατοίκους της Βικτώριας να γιορτάζουν την 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση τον Μάρτιο, ανέφερε ο κ. Leane, διευκρινίζοντας πως η χρηματοδότηση θα βοηθήσει οι εκδηλώσεις να είναι «COVIDSafe», αλλά κυρίως ένα ορόσημο, αξέχαστο.

«Έχουμε πολλά να γιορτάσουμε εδώ στη Βικτώρια και αυτή η χρηματοδότηση θα το διασφαλίσει ότι, μετά από μία χρονιά με τόσες προκλήσεις, εκδηλώσεις θα έχουν βοήθεια για να πραγματοποιηθούν», υποστηρίζοντας και την αναζωογόνηση της οικονομίας της πολιτείας.

neoskosmos.com