Το FBI επικήρυξε εισβολείς – φωτογραφίες

Μόλις 48 ώρες μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, το FBI προχώρησε στη σύνταξη λίστας καταζητούμενων που περιλαμβάνει τα πρόσωπά τους.

Προς το παρόν, στη λίστα έχει συμπεριλάβει τουλάχιστον 41 άτομα. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρίσκεται και εκείνος που τοποθέτησε εκρηκτική ύλη μέσα σε σωλήνα κοντά στο Καπιτώλιο.

«Το FBI χρειάζεται πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση ατόμων, που άσκησαν ενεργά βία στην Ουάσιγκτον» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, το Ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών ζητά από αυτόπτες μάρτυρες είτε να προσέλθουν και να καταθέσουν είτε να ανεβάσουν στον ιστότοπο που δημιούργησε φωτογραφίες, βίντεο καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα καταζητούμενα πρόσωπα.

Σημειώνεται πως τα πρόσωπα των περισσότερων εισβολέων διακρίνονται κανονικά, καθώς δεν φορούσαν μάσκες προστασίας.

 

Αμοιβή 50.000 δολάρια

Παράλληλα, το FBI προσφέρει ανταμοιβή 50.000 δολάρια για εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται με την τοποθέτηση εκρηκτικής ύλης μέσα σε σωλήνα, κοντά στο Καπιτώλιο.

Οι αρχές προσφέρουν τα χρήματα για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον «εντοπισμό, τη σύλληψη και την καταδίκη» όποιου είναι υπεύθυνου για την τοποθέτηση ύποπτων βομβών.

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός ατόμου που φορούσε ένα σακάκι με κουκούλα, μαύρο παντελόνι και μαύρα γάντια, και με ένα μεγάλο μαύρο αντικείμενο στο δεξί του χέρι.