Νίκη με άγχος στο φινάλε για τον Παναθηναϊκό (2-0)

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να νικήσει. Να πάρει τους τρεις βαθμούς και να κλείσει μία τρομερά δύσκολη εβδομάδα, στην οποία έδωσε τρία παιχνίδια χωρίς τη μισή βασική ενδεκάδα. Απέναντι στη Λάρισα τα κατάφερε, επικράτησε 2-0 της Λάρισας με τα γκολ των Καρλίτος και Εμμανουηλίδη χωρίς να εντυπωσιάσει και παίζοντας με ρεαλισμό.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ουσιαστικός από τη Λάρισα, εκμεταλλεύτηκε δύο από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε και βρήκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ένα με τον Καρλίτος στο 37′ και ένα με τον Εμμανουηλίδη στις καθυστερήσεις.

Ανασταλτικά αντιμετώπισε προβλήματα, δημιουργικά είχε τα θέματα του όπως ήταν αναμενόμενο με «ξηλωμένο» τον «άξονα» του (απόντες οι Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες), αλλά αρχίζει να βρίσκει άλλους πρωταγωνιστές, κυρίως από τους νεαρούς Έλληνες. Ο Ιωαννίδης ήταν θετικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, οι Μπουζούκης και Καμπετσής άλλαξαν τη μορφή του ματς και ανάγκασαν τη Λάρισα να οπισθοχωρήσει.

Το πιο σημαντικό ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Άρη στους 7 βαθμούς, ευελπιστεί σε στραβοπάτημα δικό του ή της ΑΕΚ τη Δευτέρα που αγωνίζονται και την επόμενη Κυριακή, θα μεταβεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παίξει τα ρέστα του…

Όσο για τη Λάρισα, έμεινε καθηλωμένη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς και έχασε μία μοναδική ευκαιρία να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος ήταν πληγωμένος, χωρίς τόσο καλή ψυχολογία, αλλά παρόλα αυτά η ΑΕΛ του Τάτση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις. Όταν σε τέτοιες συνθήκες η ομάδα του θεσσαλικού κάμπου δεν παίρνει βαθμούς, τότε δύσκολα θα «σώσει» την κατηγορία.

Το 1-0 επιτεύχθηκε στο 37′, όταν ο Μολό έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και ο Καρλίτος που καραδοκούσε, με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Εμμανουηλίδης, όταν κέρδισε την κεφαλιά και έβγαλε τετ-α-τετ τον Καμπετσή, αλλά εκείνος αντί πλασάρει, πάσαρε στον νεαρό στράικερ και αυτός εκτέλεσε σωστά.