Ομογενής (;) έπιασε το Σταυρό και τον ήθελε δικό του!

Αριστερά ο άνδρας που αρχικά έπιασε τον σταυρό και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να πειστεί να τον δώσει πίσω για να δοθεί στον πραγματικό νικητή Ανδρέα Παύλου (δεξιά). Φώτος: Θ. Μαΐου

Αδελαϊδα.– Στιγμές απογοήτευσης στον αγιασμό των υδάτων στο Gleneg της Αδελαϊδας, με αφορμή τον εορτασμό των Φώτων.

Ένας άνδρας χωρίς να έχει εγγραφεί στον κατάλογο (όπως απαιτείται) για να συμμετάσχει στην ομάδα αυτών που βουτούν για τον σταυρό και χωρίς να ακολουθήσει τους κανόνες των οργανωτών, βρισκόταν μέσα στη θάλασσα και άρπαξε τον σταυρό όταν ο Επίσκοπος τον έριξε για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Παρά τις εκκλήσεις του κοινού και της Αρχιεπισκοπής ο άνδρας, ονόματι Βίκτωρας (δεν εξακριβώσαμε αν είναι ελληνικής καταγωγής), αρνείτο να δώσει τον σταυρό και τελικά επενέβη η αστυνομία έως ότου πεισθεί να τον παραδώσει. Τελικά ο σταυρός δόθηκε στον πραγματικό νικητή, τον 20χρονο ομογενή Ανδρέα Παύλου.

O σταυρός δόθηκε πίσω αφού ο άνδρας που τον έπιασε αρχικά αποχώρησε συνοδευόμενος από αστυνομικό. Φώτο: Θ. Μαΐου

«Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά συνάμα στενοχωριέμαι για ό,τι έγινε και ελπίζω να μάθουμε όλοι από αυτό. Σημασία δεν έχει ποιος τελικά πιάνει το σταυρό, αλλά η συμμετοχή, για να τιμήσουμε την θρησκεία μας» είπε ο νεαρός Ελληνοαυστραλός που έλκει την καταγωγή του από την Κύπρο και την Έδεσσα.

Η Αρχιεπισκοπή, παρά τη στάση του άνδρα, που αρχικά έπιασε τον σταυρό και ο οποίος απειλούσε τους ιερείς ότι θα μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης εναντίον της Εκκλησίας αν δεν τον αφήσουν να τον κρατήσει, του πρότεινε από την πρώτη στιγμή να του στείλει μια «ευλογία» στον σπίτι κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

O μοναδικός που φορούσε μάσκα ήταν ο Επίσκοπος Σιλουανός ο οποίος επέστρεψε με ειδική άδεια στην Αδελαΐδα από το Μπρισμπέιν και κρατούσε τις αποστάσεις. Φώτο: Θ. Μαΐου

«Διανύουμε δύσκολους καιρούς και είχαμε πολλές τραγωδίες φέτος, αλλά όταν έχουμε κοντά μας το Θεό πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα και όταν είμαστε αδύναμοι είμαστε δυνατοί. Η ελπίδα είναι το μοναδικό αγαθό που έχουμε σε αφθονία. Να δώσει σε όλους μας φώτιση να ειρηνικά και αγαπημένοι στο 2019» είπε στην ομιλία του ο βοηθός επίσκοπος κ. Σιλουανός, παρουσία του Κυβερνήτη Νότιας Αυστραλίας Hieu Van Le, του ομοσπονδιακού βουλευτή Στάθη Γεωργανά και του πρώην θησαυροφύλακα της Πολιτείας Τομ Κουτσαντώνη.

Στον αγιασμό των υδάτων παραβρέθηκαν επίσης και ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη ΝΑ κ. Γεώργιος Ψιάχας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Peter Malinauskas, καθως και η ομογενής γερουσιαστής Κωνσταντίνα Μπονάρου.

neoskosmos.com