ΠΑΟΚ – Βόλος 3-1

Τρεις μέρες πριν υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν απεγνωσμένα την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα για το 2021. Μετά την ισοπαλία με τη Λάρισα και την ήττα από τον Ατρόμητο, δεν είχε το περιθώριο να στραβοπατήσει απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο, του Αχιλλέα Μπέου. Εν τέλει τα κατάφερε επικρατώντας με 3-1.

Ο ΝΠΣ Βόλος προηγήθηκε στο 11′. Ο Σάντσες γέμισε στην περιοχή, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Κιάκο, εκείνος σούταρε και με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

O ΠΑΟΚ ισοφάρισε δια… της πλαγιάς οδού στο 28′. Ο Τζόλης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σβιντέρσκι έπιασε τη μπάλα με το τακουνάκι, ο Ριένστρα απομάκρυνε αλλά ο Τζήλος διέκρινε… χέρι. Από το VAR ο Μανούχος δεν έφερε αντίρρηση και ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Πάντως στο ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Η ανατροπή συντελέστηκε στο 65′, πάλι από στημένο. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά του Σβιντέρσκι στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Ίνγκασον σκόραρε με νέα κεφαλιά.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 89′ από τον Κρμέντσικ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε, ο Κλέμαν απέκρουσε προσωρινά αλλά ο στράικερ του ΠΑΟΚ με δεύτερη επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το «δεκάρι»: Ο Σβιντέρσκι δεν σκόραρε, όμως αυτός κέρδισε το πέναλτι και είχε την ασίστ για το δεύτερο γκολ. Ο Πολωνός δεν είναι top class στράικερ, αλλά έχει συμμετοχή στα περισσότερα γκολ του ΠΑΟΚ.

Που κρίθηκε: Στη φάση του πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ δεν έπειθε ότι θα ισοφάριζε με άλλο τρόπο.

Στον πάγκο: Εσίτι και Περέιρα πήραν ευκαιρία, αλλά δεν την αξιοποίησαν…

Γιατί κόουτς; Ο Άνχελ Λόπεθ Πέρεθ ανέβασε την ομάδα του πολύ ψηλά στο γήπεδο από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, σαν να μην ξέρει ότι έπρεπε να παίξει πιο συντηρητικά.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία) : Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα(46′ Βιεϊρίνια), Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ουάρντα (85′ Ντάγκλας Αουγκούστο), Τζόλης (78′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68′ Κρμέντσικ)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπες) : Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο (85′ Ντεντάκης), Μήτογλου, Σάντσες, Ριένστρα, Κιάκος (68′ Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Περέα (63′ Νίνης), Ρενάτο, Δουβίκας