ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, για την εξ αναβολής 6η αγωνιστική της Superleague, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ στο 52’ με τον Ινγκι Ινγκασον, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στο 77’ με τον Ουσεϊνού Μπα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρέμεινε αήττητη και στο +10 από τους Θεσσαλονικείς, που προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλα ο Μπα είχε διαφορετική άποψη. O Ολυμπιακός απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι το αφεντικό και φυσικά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Μετά την ισοπαλία στην Τούμπα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν 42 βαθμούς σε 16 παιχνίδια, με τον δεύτερο Αρη να είναι στο -9. Ο ΠΑΟΚ όπως προαναφέραμε βρίσκεται στην τρίτη θέση και στο -10, ενώ η ΑΕΚ είναι στο -12.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

O Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί ήταν στο κέντρο, με τους Ουάρντα, Ζίβκοβιτς και Μουργκ στην τριάδα πίσω από τον Κρμέντσικ. Με τον ίδιο σχηματικό παρέταξε και ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό. Μπροστά από την εστία ήταν ο Σα, με τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Εμβιλά και Καμαρά, με τους Βαλμπουενά, Φορτούνη και Βρουσάι πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Τριπλή ευκαιρία και δοκάρι για τον Ολυμπιακό

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο δεύτερο λεπτό με τον Μουργκ. Ο Σβαμπ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μουργκ στο σημείο του πέναλτι κοντρόλαρε και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα λεπτά ισορρόπησε τον αγώνα και στο 14’ έχασε τριπλή ευκαιρία!

Ο Φορτούνης έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισε από δεξιά στον Εμβιλά, ο Γάλλος μέσος σούταρε με τη μία, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο χαφ των Πειραιωτών σούταρε ξανά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η τύχη ήταν με το μέρος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, αφού η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του. Η φάση, ωστόσο, δεν τελείωσε εκεί. Οι αμυντικοί του Δικεφάλου του Βορρά έδιωξαν άτσαλα, ο Καμαρά σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μέσος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με γροθιές. Το πρώτο 25άλεπτο του αγώνα έκλεισε με την κατοχή της μπάλας να είναι στο 56-44% υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας. Σε αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι είχαν 135 εύστοχες πάσες και ο Δικέφαλος του Βορρά μόλις 76.

Απείλησε ο Ινγκασον, άγγιξε το γκολ ο Φορτούνης

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρα παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού με τον Ινγκασον. Στο 28’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Ισλανδός σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σα ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κώστας Φορτούνης άγγιξε το γκολ, αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν. Ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι σε κεντρικό σημείο, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Δικέφαλος απείλησε με τους Μουργκ και Σβαμπ, αλλά τόσο η κεφαλιά του πρώτου στο 42’ όσο και η αντίστοιχη του δεύτερου στο 45+1’, έφυγαν άουτ.

Αιφνιδίασε ο ΠΑΟΚ, 1-0 με Ινγκασον

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να αιφνιδιάζει τον Ολυμπιακό και στο 52’ να κάνει το 1-0 με τον Ινγκασον. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Ουάρντα πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σα απέκρουσε, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ισλανδό και αυτός από κοντά νίκησε τον Πορτογάλο κίπερ και έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα ο σέντερ μπακ του Δικεφάλου απείλησε ξανά και πάλι με κεφαλιά. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ασπρόμαυροι, ο Ινγκασον με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζοσέ Σα.

Ισοφάριση με τον Μπα!

Στο 63’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ραντζέλοβιτς αντί του Βρουσάι και στο 69’ ο Γκαρσία απάντησε με τον Σβιντέρσκι αντί του Κρμέντσικ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε νέα αλλαγή, βάζοντας τον Χασάν αντί του Βαλμπουενά. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 77’ ισοφάρισαν με τον Ουσεϊνού Μπα. Ο Φοροτύνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει από δεξιά οι Πειραιώτες, Αφρικανός σέντερ μπακ σηκώθηκε πιο ψηλά και με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι!

Δοκάρι ο Τζόλης

Μετά το γκολ ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Μπουχαλάκη και Μασούρα αντί των Φορτούνη και Ελ Αραμπί, ενώ ο Γκαρσία έβαλε τον Τζόλη στη θέση του Μουργκ. Ο Δικέφαλος μετά το 1-1, προσπάθησε να αντιδράσει και στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι με τον Τζόλη! Ο Γιαννούλης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, έστρωσε στον νεαρό μεσοεπιθετικός, αυτός δεν το πολυσκέφτηκε, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» τη φαση.

Ο Τζόλης έχασε την ευκαιρία, με το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 1-1 και τον Ολυμπιακό να παραμένει στο +10 από τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (83′ Τζόλης), Κρμέντσικ (69′ Σφιντέρσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (71′ Χασάν), Φορτούνης (82′ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (61′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπίμ (82′ Μασούρας).