Τουρκική ακταιωρός κατά αλιευτικού στα Ίμια

Η τουρκική ακταιωρός με «στοιχεία 101» αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησιάζει αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του.

Μία ακόμη τουρκική πρόκληση σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Όπως μεταδίδει το Kalymnos-news.gr, η τουρκική ακταιωρός με «στοιχεία 101» αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησιάζει αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του. Ακολουθεί περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπαθεί να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις τουμε επικίνδυνους  ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και αυτό το επεισόδιο εντάσσεται στον  «πόλεμο της τσιπούρας». Τα Ίμια είναι ένας καλός ψαρότοπος και έλληνες και τούρκοι ψαράδες βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο αυτή την εποχή. Κάθε χρόνο καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά. Ωστόσο, υπό το βάρος και της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες δεν αποκλείεται τουρκική κλιμάκωση.

Το περιστατικό της Τετάρτης

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών καταγράφηκε ένα αντίστοιχο περιστατικό. Συγκεκριμένα, Έλληνες αλιείς ψάρευαν με τα σκάφη τους στα ύδατα κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Τότε έσπευσαν στο σημείο δύο τουρκικές ακτοφυλακίδες [μικρά σκάφος του τουρκικού Λιμενικού] το οποία με ελιγμούς επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη.

Οι ψαράδες κάλεσαν το ελληνικό λιμενικό σώμα και άμεσα στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν δύο σκάφη του Λ.Σ. Τα τουρκικά σκάφη όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά συνέχισαν να κάνουν ελιγμούς, με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να «τζατζαριστεί» με το ελληνικό πλοίο.

Από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού έσκασε ένα μπαλόνι ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταγράφηκαν και μικρές ζημιές.

newpost.gr