Τον Ολυμπιακό δεν τον κρατάς στο μηδέν

Ήτανε γνωστό πριν από το ντέρμπι και θα ήταν δύσκολο να μην επιβεβαιωθεί. Τον Ολυμπιακό δεν τον κρατάς στο μηδέν. Και καλά να μην παίζει και φάσεις να μην φτιάχνει, ένα γκολ το βρίσκει, πάντα το βρίσκει. Είτε γιατί έχει την ποιότητα στην εκτέλεση (Ελ Αραμπί), είτε γιατί έχει την ποιότητα στη δημιουργία (Βαλμπουενά, Φορτούνης), είτε γιατί ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου στο έπακρο, όπως έκανε και στην Τούμπα.

Το βρήκε λοιπόν το γκολ και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως το έχει βρει σε όλα τα φετινά ματς πρωταθλήματος (καμία ομάδα δεν τον κράτησε εντός των συνόρων στο μηδέν τη φετινή σεζόν) και μαζί βρήκε και το αποτέλεσμα για το οποίο έπαιξε. Διότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πρώτα για να μην χάσει και μετά για να νικήσει.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος. Ελαφρώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, εμφανώς ανώτερος στην επανάληψη. Η ανωτερότητά του όμως δεν έφτασε. Πιθανότατα και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ το ήξερε εκ των προτέρων, ότι γκολ να μην δεχτεί θα ήταν δύσκολο, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται σε μία φάση που τα ατομικά λάθη γίνονται σε κάθε ματς και κοστίζουν. Είτε τα κάνει ο Γιαννούλης που δεν κάνει συχνά, όπως στο Περιστέρι, είτε τα κάνει ο Πασχαλάκης όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τα λάθη είναι εκεί και ο ΠΑΟΚ τα πληρώνει. Οπότε ο ΠΑΟΚ για να νικήσει μάλλον ήξερε ότι θέλει δύο γκολ και για αυτά έπαιξε. Δεν τα βρήκε, δεν νίκησε, τόσο απλά. Δεν φταίει φυσικά μόνο το σοβαρό λάθος του Πασχαλάκη, φταίει και ότι νωρίτερα δεν έγινε το 2-0, φταίει και ότι μετά το 1-1 δεν έγινε το 2-1.

Το σχέδιο του Πάμπλο Γκαρσία ήταν εκεί και ήταν αποδοτικό. Οποιος δεν το είδε και στέκεται μόνο στο αποτέλεσμα κάνει λάθος. Το πρέσινγκ ψηλά όχι απλώς λειτούργησε, αλλά δημιούργησε και τα περισσότερα προβλήματα στον Ολυμπιακό μετά τα ματς με την Μάντσεστερ Σίτι. Ακόμη και ο Σα αναγκάστηκε να… πουλήσει πολλές φορές τη μπάλα, ενώ η ηρεμία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού που στηρίζεται στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, πήγε περίπατο. Ο Ουάρντα πίσω από τον φορ δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ πήρε το κέντρο και χτύπησε από τα άκρα και παρά το γεγονός ότι δεν είχε σε καλή βραδιά τον Ζίφκοβιτς, δημιούργησε. Όλα αυτά χωρίς να απειλείται στις κόντρα επιθέσεις από τον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν επέτρεπε να βρει χώρους. Ο Πάμπλο Γκαρσία την έκανε την δουλειά και την έκανε καλά, το τελικό 1-1 δεν αδικεί τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως τον ίδιο.

Ο Μάρτινς κάθισε στο +10 που είχε από τον ΠΑΟΚ και είναι τυχερός που δεν το πλήρωσε. Από την άλλη είναι και ικανός, αφού έχει φτιάξει μία ομάδα που έχει την στόφα της ομάδας που είναι τρομερά δύσκολο να την νικήσεις ακόμη και όταν δεν παίζει καλά, ακόμη και όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, όπως συνέβη στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Ολυμπιακός φεύγει με το +10 από τη Θεσσαλονίκη και σε απόλυτη θέση ισχύος για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ φεύγει από το γήπεδο με την αίσθηση ότι δουλεύει σωστά και ότι η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. Για κανέναν από τους δύο τα μαντάτα δεν είναι άσχημα…

Πηγή:gazzetta.gr