Ετήσια βραβεία ΑΡΓΩ για Ελληνες του εξωτερικού από το Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών

Αθήνα.-Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ καθιέρωσε από το 2019 τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, του κοσμοπολιτισμού και των ανοιχτών οριζόντων. Ένας σημαντικός θεσμός για τη βράβευση των διακεκριμένων Ελλήνων του Εξωτερικού.

Η Επιτροπή των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΡΓΩ αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2021, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική Τελετή, στις 8 Δεκεμβρίου 2021. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι έως τις 30 Απριλίου 2021.

Αναλυτικότερα, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα βραβεία ΑΡΓΩ 2021, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου η απονέμουσα επιτροπή, της οποίας φέτος προεδρεύει ο κ. Βασίλειος Σκουρής, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και πρώην πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα βραβεία απονέμονται στους κλάδους Επιστημών, Πολιτισμού και Τεχνών, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Προσφοράς στα Κοινά, Αθλητισμού, και Γαστρονομίας.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, οπότε και η απονομή πραγματοποιήθηκε, στους βραβευθέντες συμπεριελήφθησαν ο CEO της Pfizer, Δρ Αλβέρτος Μπουρλά, η αστροφυσικός και Διευθύντρια Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Παρισιού κα Αθηνά Κουστένη, ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, η καθηγήτρια Υπολογιστικής Γενετικής κα Ελευθερία Ζεγγίνη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και άλλοι.

Στην επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων ΑΡΓΩ 2021 συμμετέχουν οι:

-Ντίνος Αρκουμάνης, Ομότιμος Καθηγητής Μηχανολογίας Πανεπιστημίου του Λονδίνου, τέως Πρέσβης της Ελλάδος για Ενεργειακή Πολιτική.

-Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος Upstream, Partner Big Pi Venture Capital.

-Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ.

-Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη.

-Παναγιώτης Γιαννάκης, Προπονητής καλαθοσφαίρισης.

-Νικηφόρος Διαμαντούρος, Ακαδημαϊκός, πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής.

-Αννη Ηλιοπούλου, Επιχειρηματίας – Εκδότρια.

-Μιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής / Διευθυντής Πληροφορικής MIT Media Lab.

-Σπύρος Παππάς, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης «ΑΡΓΩ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών».

-Αθανάσιος Σαββάκης, Επιχειρηματίας.

-Γιάννης Σπανολιός, Πρόεδρος «Ολοι μαζί μπορούμε».

Προτάσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.vraveiaargo.gr

FB