Τζον Κυριάκου: Ο Eλληνοαμερικανός που αναμένεται να λάβει χάρη από τον Τραμπ

Ουάσινγκτον.- Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κυριάκου φαίνεται ότι είναι μεταξύ των 100 και πλέον ατόμων που θα λάβουν χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την τελευταία ημέρα της θητείας του στην αμερικανική προεδρία.

Ο πρώην πράκτορας της CIA, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times, φέρεται να ζήτησε χάρη από τον Τραμπ, ώστε να μπορεί να φέρει όπλο και να λάβει σύνταξη μετά την καταδίκη του για αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ατομα από το περιβάλλον του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου εμφανίζονται να εισπράττουν μεγάλα ποσά από ανθρώπους που ζητούν την επιείκεια του Λευκού Οίκου.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμβουλος της καμπάνιας του Τραμπ, κατά τους NYT, έλαβε 50.000 δολάρια για να ζητήσει απονομή χάρης στον Τζον Κυριάκου, ενώ συμφωνήθηκε μπόνους 50.000 δολαρίων εάν ο πρόεδρος κάνει δεκτό το αίτημά του. Μάλιστα, οι υπόνοιες ότι ο Τζουλιάνι «πουλάει» συγχωρέσεις έφτασαν μέχρι το FBI, αλλά ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοια ενέργεια από μέρους του.

Matt Sayles/Invision/AP

O ομογενής πρώην αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είχε καταδικαστεί για παράνομη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, σε μια υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Ειδικότερα το 2013 ο πρώην αναλυτής της CIA και μετά την 11η Σεπτεμβρίου επικεφαλής των Αντιτρομοκρατικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Πακιστάν φυλακίστηκε επειδή αποκάλυψε σε έναν δημοσιογράφο τη χρήση του βασανιστηρίου waterboarding (σ.σ εικονικός πνιγμός) στην ανάκριση υπόπτων της Αλ Κάιντα.

Πηγή:huffinktonpost.gr