Έφθασε και μπήκε σε καραντίνα ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη

Έφτασε στη Μελβούρνη και βρίσκεται σε καραντίνα ο νέος Γενικός μας Πρόξενος Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ο κ. Κακαβελάκης αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις αρχές του επόμενου μήνα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το «Νέο Κόσμο» μας είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που του ανατέθηκε το πόστο του Γενικού Προξένου της Μελβούρνης.

«Προσδοκώ συνεργασία με όλους και ήρθα με σηκωμένα τα μανίκια για δουλειά» μας είπε.

Ο κ. Κακαβελάκης, που κατάγεται από την Κρήτη, είχε επισκεφθεί την Αυστραλία πριν πολλά χρόνια όταν μας επισκέφθηκε ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Στο παρελθόν υπηρέτησε και ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια.
Για τον Κακαβελάκη, η ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας ήταν από τις πιο ξεχωριστές που πέρασε και εκείνος διατηρώντας τις καλύτερες των αναμνήσεων.
«Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια από τότε που ολοκληρώθηκε η αποστολή μου στην Αλεξάνδρεια, αισθάνομαι ότι δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα!…», είχε πει με συγκινητικό τρόπο ο κ. Κακαβελάκης στο ekalexandria.org.

Εξέφρασε δε τη χαρά του που και στη Μελβούρνη θα βρεθεί κοντά σε πολλούς Αιγυπτιώτες και δη Αλεξανδρινούς που ζούνε εδώ
Ο κ. Κακαβελάκης έχει υπηρετήσει κατά σειρά στην Υπηρεσία Εθιμοτυπίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το Λάγος της Νιγηρίας, τη Λισαβώνα, τα Τίρανα, την Βηρυτό, την Α3 Δ/νση ΝΑ Ευρώπης του ελληνικού ΥΠΕΞ ως τμηματάρχης Αλβανίας, στην Αλεξάνδρεια, μετά στη Γ3 Δ/νση Ευρωπαϊκής Αγοράς του ελληνικού ΥΠΕΞ και τώρα στη Μελβούρνη.