Γερμανία, Καναδάς, Γαλλία στη δίνη του Κορωναϊού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.257 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.134.936, δείχνουν την Κυριακή τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, 349 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 51.870 νεκρούς μέχρι τώρα.

Καναδάς: Ο Τριντό ζήτησε από τους Καναδούς να μείνουν σπίτι

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ζήτησε από τους συμπατριώτες του να μείνουν σπίτι, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αξιοποιώντας το διάσημο πλέον meme του Μπέρνι Σάντερς με τα πλεκτά γάντια του!

Σε φωτομοντάζ που αναρτήθηκε στη ροή του καναδού πρωθυπουργού στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@JustinTrudeau), με τον ίδιο στο πρώτο πλάνο, στο βήμα, καθώς παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μπροστά στην είσοδο της επίσημης κατοικίας του, προστέθηκε ο γερουσιαστής του Βερμόντ, καθισμένος σε καρέκλα, με χειρουργική μάσκα και πλεκτά γάντια. Πρόκειται για στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η φωτογραφία αυτή του κ. Σάντερς, την οποία τράβηξε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Μπρένταν Σμιαλόουσκι, έχει ήδη δώσει την ευκαιρία σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν χιούμορ, προσθέτοντάς την σε διάφορες πασίγνωστες εικόνες. Βλέπει έτσι κανείς τον γερουσιαστή καθισμένο στον σιδερένιο θρόνο της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones• στη Γιάλτα, πλάι στους Ρούζβελτ, Τσόρτσιλ και Στάλιν το 1945• και ούτω καθεξής.Κάτω από το φωτομοντάζ, ο κ. Τριντό αναφέρεται στην απρόσμενη «επίσκεψη» του 79χρονου Μπέρνι Σάντερς για να επισημάνει «δεν είναι ώρα για ταξίδια. Μείνετε σπίτι».

Η Γαλλία εμβολίασε ήδη ένα εκατομμύριο πολίτες

Ένα εκατομμύριο Γάλλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί για την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, σχεδόν έναν μήνα αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα.

Ο Καστέξ ευχαρίστησε μέσω του Twitter το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και όλους εκείνους που «ένωσαν τις δυνάμεις» τους για να ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία. Η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο Γάλλοι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Βιομηχανίας Ανιές Πανιέρ-Ρινασέρ ανέφερε στο France Inter ότι ο επόμενος στόχος είναι να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τον Ιούνιο. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι ο αριθμός αυτό θα ξεπεραστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/skai.gr