Ισόπαλοι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, Σημαντικό «τρίποντο» του Βόλου στα Γιάννενα (0-1)

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές συναισθημάτων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2. Η Ένωση προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ και παρότι είχε ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από στημένες φάσεις με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ ορεξάτη και με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση με τα τρία ανασταλτικά χαφ κλείδωσε τους γηπεδούχους δημιουργικά και έκανε παιχνίδι από δεξιά με τους παίκτες να ψάχνουν συνεχώς τον Λιβάι Γκαρσία.

Η πρώτη απειλή σημειώθηκε στο 8′ όταν ο Σάκχοφ έκλεψε, αλλά η πάσα του για τον Μάνταλο ανακόπηκε Στο 11′ ο Λιβάγια πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, αλλά ο Ζίβκοβιτς δεν του έκανε το χατίρι και απέκρουσε θεαματικά. Εφτά λεπτά αργότερα ο Κράτης έδωσε μαγική μπαλιά για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Περέιρα, σεντραρε με τον Σάκχοφ να ανοίγει το σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στην Τούμπα ως αντίπαλος.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση παρά την ψυχρολουσία. Στο 20′ η κεφαλιά του Ίνγκασον έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 25′ ο Σβάρνας έσωσε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Κρμέντσικ που είχε βγει τετ α τετ με τον Αθανασιάδη μετά φοβερή κάθετη του Τζόλη. Η Ένωση ήταν μόνιμη απειλή μπροστά από το 30′ και μετά όμως οι Θεσσαλονικείς πήραν τον έλεγχο και προσπάθησαν να παίξουν από τα άκρα με τον Βιεϊρίνια και τον Περέιερα να έχουν πολλά ανεβάσματα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν από στημένη φάση στο 40′. Μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Λάτσι έχασε τον Ουάρντα που έπιασε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης έδιωξε ενστικτωδώς, αλλά ο Κρέσπο στην επαναφορά πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στον Γαλανόπουλο να αρχίσει να πατά περισσότερο περιοχή και να συμμετέχει επιθετικά. Στο 50′ η πίεση και το πείσμα του Έλληνα διεθνή μέσου απέδωσε καρπούς. Έκλεψε από τον Ίνγκασον, γύρισε στον Λόπες που σέντραρε ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Γαλανόπουλο που έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση (1-2). Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πολύ κοντά και σε ένα τρίτο γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Λιβάγια όμως στερήθηκε τύχης στην προσπάθειά του να μετουσιώσει σε γκολ τη γλυκιά σέντρα του Λιβάι Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του για να φέρει ξανά στα ίσια το ματς. Στο 67′ ένα λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ δημιούργησε προϋποθέσεις για να το πετύχει. Ο Λάτσι γύρισε παρακινδυνευμένα στον Αθανασιάδη που μπλόκαρε αντί να διώξει με το πόδι. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν έμμεσο που με τη συνεργασία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και του Βιεϊρίνια απέφερε το 2-2 με σκόρερ τον Πορτογάλο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Βιεϊρίνια ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2! Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι. Του ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83′ Βαρέλα), Περέιρα (46′ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (72′ Αουγκούστο), Ουάρντα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ (83′ Σβιντέρσκι)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (87′ Τσιγκρίνσκι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87′ Τάνκοβιτς) Μάνταλος (71′ Σιμάνσκι), Λιβάι Γκαρσία (96′ Ινσούα), Λιβάγια (71′ Ανσαριφάρντ)

Σημαντικό «τρίποντο» του Βόλου στα Γιάννενα (0-1)

Ο Βόλος πήρε το διπλό στα Ιωάννινα επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ για την 18η αγωνιστικής της Super League.

Ο Τάσος Δουβίκας πέτυχε στο πρώτο μέρος το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του με πέναλτι. Γενικότερα ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι εξαιτίας των κακώς καιρικών συνθηκών και του άθλιου αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα του Βόλου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαρτόλο από τον Εραμούσπε. Ο Δουβίκας έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και στο 14΄ άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν την ευκαιρία να πάνε με προβάδισμα ασφαλείας στα αποδυτήρια, όμως στο 35΄ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ του Δουβίκα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης ήξερε πως κάτι πρέπει να αλλάξει και άμεσα, γι΄αυτό δεν δίστασε να πραγματοποιήσει τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Ο ΠΑΣ έγινε πιο κινητικός, είχε κάποιες καλές στιγμές κυρίως με τον Λιάσο, αλλά οι Βολιώτες καλά οργανωμένοι στην άμυνά τους, κρατούσαν το «μηδέν». Και τα κατάφεραν μέχρι το τέλος, παρότι οι γηπεδούχοι του ΠΑΣ είχαν σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να τη μετουσιώσουν σε κάποια κλασική ευκαιρία.
ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 0-1

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε (46΄ Λιάσος), Σάλιακας (87΄ Νάουμετς), Κάργας, Σιόντης (71΄ Μιλιντσεάνου), Καρταλής, Ελευθεριάδης (46΄ Μπρένερ), Παμλίδης (46΄ Λέο), Κρίζμαν.

ΒΟΛΟΣ (Ανχέλ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (56΄ Ντεντάκης), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Ρενάτο (56΄ Περέα), Μπαρτόλο (78΄ Σάντσες), Μαρτίνες (66΄ Κιάκος), Δουβίκας.