Σαμαράς: «Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο»

Αθήνα.- Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε, σχολίασε την στάση της Τουρκίας, λίγο πριν της διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη.

Τη στάση της Τουρκίας λίγες ώρες πριν τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, σχολίασε σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας ότι «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο».

«Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι η έναρξη των διερευνητικών «ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται. «Θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο», είπε.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή ο κ. Σαμαράς είπε: «Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;»