Έφτασε στην Κωνσταντινούπολη η ελληνική αποστολή

Κωνσταντινούπολη.- Η τοποθεσία όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επαφές ενδέχεται να αλλάξει. Εκδηλώθηκε η πρόθεση της Τουρκίας να αναβαθμιστεί ο διάλογος.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται η ελληνική αποστολή για τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η τοποθεσία όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επαφές ενδέχεται να αλλάξει. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα γίνονταν στο ξενοδοχείο στο οποίο έφτασε σήμερα η ελληνική αποστολή, ωστόσο σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που επικαλείται πληροφορίες από την Άγκυρα, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, ενώ δεν είναι απίθανο να πέσουν και άλλες τοποθεσίες στο τραπέζι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, χθες το βράδυ όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκδηλώθηκε η πρόθεση της Τουρκίας να αναβαθμιστεί ο διάλογος και φάνηκε η πολιτική βούληση της Άγκυρας για ένα καλό βήμα.

«Προϋποθέσεις» Τσαβούσογλου

Όχι σε περιοριστικά μέτρα κατά της Άγκυρας ως προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή του 61ου κύκλου των διερευνητικών επαφών λέει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τυχόν περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα πάντα. Αυτός ο διάλογος πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ώστε κανείς να μην μπορεί να δικαιολογήσει περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας» ανέφερε μεταξύ άλλων.