Ο Ολυμπιακός τους «γκρέμισε» με κόντρες – φαρμάκι

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πλέον μόνο την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Κι έτσι όπως πάει η κατάσταση δεν θ’ αργήσει και αυτή, καθώς η ανωτερότητα των πειραιωτών είναι αναμφισβήτητη.

Κι αυτή η ανωτερότητα φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός διέλυσε τον αντίπαλο του με το εντυπωσιακό 3-0.

Και είναι αλήθεια πως οι πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και περισσότερα γκολ. Μόνο και μόνο τα δοκάρια ήταν αρκετά για να «γράψει» περισσότερα γκολ το… κοντέρ, σε μια βραδιά που οι πρωταθλητές διέλυσαν την άμυνα του ΠΑΟΚ με συνεχόμενες κόντρες στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έδωσε με την εντυπωσιακή του νίκη τέλος στα… παραμύθια της Χαλιμάς. «Γκρέμισε» την προπαγάνδα που προσπάθησαν να χτίσουν κάποιοι και η ομάδα του Πειραιά βροντοφώναξε πως είναι έτη φωτός μπροστά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Κι όσο για την διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τους δύο «δικέφαλους» στον βαθμολογικό πίνακα; Οι πρωταθλητές είναι στο +14 από την Ένωση και στο +15 από τον ΠΑΟΚ.

Και τι να πουν οι «εξυγιαντές» για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού; Τι ν’ αμφισβητήσουν; Τους τέλειωσε και η προπαγάνδα κι έμειναν… μονάχοι.

Οι πρωταθλητές έκαναν το καθήκον τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί πολύ απλά κάποιοι δεν έλεγαν να καταλάβουν ορισμένα πράγματα.

Και συνέχιζαν να λένε για «φιλικά» και για δικά τους λάθη που έχουν δώσει αυτή την διαφορά στον Ολυμπιακό. «Έπλαθαν σενάρια» γιατί έβλεπαν τι έρχεται.

Δεν υπήρχε λοιπόν καλύτερη απάντηση από πλευράς Ολυμπιακού, από το χθεσινό εντυπωσιακό 3-0 επί του ΠΑΟΚ.

Γιατί δεν ήταν μόνο η νίκη των πειραιωτών. Μετράει ιδιαίτερα και το σκορ του ντέρμπι, μετράει και η εικόνα του ματς και η αλήθεια πως μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όλα ήταν στο κόκκινο.

Ο Ελ Αραμπί έκανε «πάρτι» με την άμυνα του ΠΑΟΚ και οι μπακ των φιλοξενούμενων… κουτουλούσαν χωρίς να μπορούν να σταματήσουν τον σέντερ φορ των ερυθρόλευκων.

Για να φτάσει όμως ο Ολυμπιακός στο εντυπωσιακό 3-0, χρειάστηκε να ανεβάσει «στροφές» η τριάδα των χαφ των γηπεδούχων.

Ο Μαρτίνς επίλεξε να παίξει με ενισχυμένο άξονα στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και μετά το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε πολλά πράγματα από τους τρεις μέσους.

Τόσο ο Εμβιλά όσο και οι Καμαρά – Μπουχαλάκης ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Πειραιά.

Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα τα πράγματα εξελίσσονταν ιδανικά για τον Ολυμπιακό, γιατί πολύ απλά οι πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και βρήκαν το γρήγορο γκολ.

Όταν ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και ο Ολυμπιακός φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τις αδυναμίες των φιλοξενούμενων.

Και φάνηκε περίτρανα πως ο Ολυμπιακός κυνήγησε τις κόντρες για να πιάσει ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ, έχοντας πρωτεργάτες αυτής της τακτικής την τριάδα των χαφ που προαναφέραμε.

Καμιά έκπληξη λοιπόν που οι ερυθρόλευκοι βρήκαν γήπεδο για να… τρέξουν και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» μπάλες στο κέντρο, και σε πολλές περιπτώσεις βρήκε την καλή μεταφορά μπάλας για να πιάσει ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Με αυτές τις κόντρες διέλυσε τον αντίπαλό του ο Ολυμπιακός, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μαζέψει τα «κομμάτια» του στην μεσαία γραμμή.

Το βάρος όλο έπεσε στα στόπερ των φιλοξενούμενων κι εκεί ο Ελ Αραμπί έκανε την διαφορά. Και με δικό του γκολ αλλά και με ασίστ.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε στην σωστή νοοτροπία που επέδειξε ο διεθνής φορ της ομάδας του λιμανιού, στα γκολ του Καμαρά και του Βρουσάι. Δεν εκβίασε τις προσπάθειες, αντιθέτως είδε τις κινήσεις που έκαναν οι συμπαίκτες του κι έκανε τις σωστές πάσες.

Και μια καλή πάσα από τον σέντερ φορ μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Το είδαμε χθες στο δεύτερο και τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.