Στην Τζέιν Φόντα το τιμητικό βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ

Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, η τελετή απονομής των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ.

«Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, το εύρος της δουλειάς της συνδυάστηκε με τον αδιάκοπο ακτιβισμό της, καθώς χρησιμοποίησε τη δυναμική της για να αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Το αναμφισβήτητο ταλέντο της την έχει τοποθετήσει στο υψηλότερο επίπεδο αναγνώρισης και παρά το γεγονός ότι η επαγγελματική της ζωή έχει πάρει πολλές στροφές, η δέσμευσή της για αλλαγή παρέμεινε ακλόνητη», δήλωσε ο πρόεδρος του HFPA Άλι Σαρ για την Τζέιν Φόντα.

Με το εγνωσμένου κύρους βραβείο έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων, οι Τομ Χανκς (πέρυσι), Μάρτιν Σκορσέζε, Τζόντι Φόστερ,  Σοφία Λόρεν, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μέριλ Στριπ, Όντρεϊ Χέπμπορν.
Η Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και ακτιβίστρια, κόρη του θρυλικού ηθοποιού Χένρι Φόντα, έχει βραβευτεί δύο φορές με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της στο «Klute» το 1971 και για το «Coming Home» το 1978. Έχει κερδίσει επτά Χρυσές Σφαίρες -μετά από δεκαπέντε υποψηφιότητες.

Με πληροφορίες από Variety/huffingtonpost.gr