Ολα τα μέτρα για το λιανεμπόριο στην κόκκινη Αττική

Click Away και Click Inside στις «κόκκινες περιοχές»

Στις κόκκινες περιοχές το σύνολο της αγοράς θα λειτουργεί με το click away, ενώ για καταστήματα ενδυμάτων, υποδημάτων και βιβλιοχατροπωλείων θα επιτρέπεται η αγορά με ραντεβού για παραλαβή μέσα από το κατάστημα (click inside).
Πώς θα λειτουργεί το click away
Πώς θα λειτουργεί το click away

Αυτό σημαίνει πως σε αυτά τα καταστήματα, ο πελάτης θα πρέπει να κλείνει ραντεβού και στη συνέχεια θα μπορεί να μπαίνει στο μαγαζί προκειμένου να δοκιμάσει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει.

Παραμένει η υποχρέωση αποστολής SMS, στο 13033 με τον αριθμό 2, προκειμένου να κάνουν οι πολίτες τις αγορές τους, με περιορισμό όπως ίσχυε ως σήμερα, τις δύο ώρες. Επιπλέον, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές προκειμένου να περιοριστεί η μετακίνηση.
Σε ισχύ τα νέα μέτρα από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης περιγράφονται και τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να τηρούν τα καταστήματα που δέχονται πελάτες με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων 1 άτομο ανά 25 τμ.

Τα παραπάνω μέτρα αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές και μόνο, ενώ τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Σε ό, τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, προτείνεται το ωράριο μεταξύ 7πμ και 8μμ.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών, όπως κομμωτήρια, κέντρα καλλωπισμού, ΚΤΕΟ και ΟΠΑΠ θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού σε όλη την επικράτεια. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ δεν θα ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές.