Ιστορικών διαστάσεων χιονοθύελλα ζουν οι ομογενείς στην Νέα Υόρκη

Φωτογραφία:People walk past the New York Stock Exchange during a snowstorm, Monday, Feb. 1, 2021, in New York. (AP Photo/Mark Lennihan)

Ιστορικών διαστάσεων αποδεικνύεται για τη Νέα Υόρκη η χιονοθύελλα που πλήττει από το βράδυ της Κυριακής την Ανατολική Ακτή, καθώς τα επίπεδα χιονιού την έχουν ήδη κατατάξει στις 10 μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Νεότερη ενημέρωση 7:55 μ.μ.

Στις 7  το απόγευμα η μέτρηση στο Σέντραλ Παρκ – η οποία αξιοποιείται για την εκτίμηση των δεδομένων στο κέντρο της πόλης – έδειξε 18 ίντσες και κατατάσσεται πλέον μεταξύ των 10 μεγαλύτερων όλων των εποχών, βάσει των καταγραφών που ξεκίνησαν το 1869.  Μάλιστα, 5.7 ίντσες προστέθηκαν μέσα σε 5 ώρες, καθώς στις 2 το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 13.3 ίντσες

Πρώτη ενημέρωση 4:20 μ.μ.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio), σε νέες δηλώσεις του, ανέφερε πως μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχουν καταγραφεί πολύ σοβαρά προβλήματα – τηρουμένων των αναλογιών – κάλεσε όμως για μια ακόμη φορά τους πολίτες να μην κυκλοφορούν μέχρι το χιόνι να αρχίσει να υποχωρεί.

“Δεν έχει τελειώσει ακόμα.  Περιμένουμε ακόμη περισσότερο χιόνι.  Η χιονοθύελλα είναι απρόβλεπτη.  Μείνετε έξω από τους δρόμους.  Δώστε στο προσωπικό την δυνατότητα να δουλέψει.  Χαίρομαι που ανταποκρίνεστε, εξακολουθήσετε να το κάνετε μέχρι να τελειώσουμε . Μέχρι τώρα δεν έχουμε προβλήματα”, τόνισε ο κ. ντε Μπλάζιο.

Οι δυσμενείς προγνώσεις, που ήθελαν την κατάσταση να επιδεινώνεται αργά το απόγευμα, οδήγησαν την διαχειρίστρια εταιρεία σιδηροδρόμων και συγκοινωνιών (MTA) να διακόψει τα δρομολόγια στις υπέργειες γραμμές του Μετρό στις 2 μετά το μεσημέρι.  Μια ώρα αργότερα, διέκοψαν τα δρομολόγια οι προαστιακοί σιδηρόδρομοι του Long Island Railroad και της Metro North, ενώ οι γραμμές σύνδεσης με τη Νέα Ιερσέη (NJ Transit) δεν κινήθηκαν καθόλου κατά την διάρκεια της Δευτέρας.

Ειδικότερα, για το μετρό σταμάτησαν τα δρομολόγια των γραμμών 5, 7, Β, C, S(f), S(r), M, W και Z, ενώ μόνο στους υπόγειους σταθμούς λειτούργησαν οι 1, 2, 3, 4, 6, Α, D, F, G, J, L, N και Q.

Αντίθετα, οι γραμμές που κινούνταν αποκλειστικά υπόγεια (Ε, S, R, SIR), μέχρι αργά το απόγευμα λειτουργούσαν σε κανονικό πρόγραμμα.

Ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) κήρυξε με την σειρά του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη της Νέας Υόρκης, το Λονγκ Άιλαντ, το Χάντσον και 40 ακόμη κομητείες.

Παράλληλα, ανέπτυξε και έθεσε στην υπηρεσία των Αρχών 130 άνδρες της Εθνικής Φρουράς, για όσο υφίστανται οι δυσλειτουργίες από την χιονοθύελλα.

Πηγή:ekirikas.com