Ηλίας Μόσιαλος: Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος καλεί τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, ενώ υποστηρίζει πως οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας και όχι φόβου.

Καθώς η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δείχνει επιδείνωση σε ό,τι αφορά τη διάδοση του κορωνοϊού, αλλά και εν αναμονή των αποφάσεων της επιτροπής, ο Ηλίας Μόσιαλος υποστηρίζει πως η «καλλιέργεια φόβου δεν βοηθά σε τίποτα».

Όπως σημειώνει ο καθηγητής, πλέον διαθέτουμε αποτελεσματικά εμβόλια και, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Ζούμε με τον ιό για έναν περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θέλουμε άλλους περιορισμούς. Να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη. Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών. Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια τού φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου».
Πηγή: iefimerida.gr