Σπύρος Μπιμπίλας: Το σχόλιό του για Δημήτρη Λιγνάδη

Την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη θέλησε να σχολιάσει  στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας, Πρόεδρος των Ηθοποιών.

Συγκεκριμένα ο Μπιμπίλας έγραψε: «Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους»….

ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης

Η Παραίτηση Λιγνάδη

Παραιτήθηκε ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης από Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Αναλυτικότερα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση, επισυνάπτεται και η επιστολή του ίδιου, που εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή του.

Όπως τονίζει ειδικότερα στην επιλογή του, η παραίτηση του είναι απόρροια τοξικού κλίματος, φημών, υπονοούμενων και διαρροών για το πρόσωπο του χωρίς να υπάρχουν ωστόσο. όπως επισημαίνει επίσημες καταγγελίες εις βάρος του.

Αναλυτικά η επιστολή του:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για το τέλος μιας έντονης φημολογίας, στον απόηχο του ελληνικού #metoo, με πολλές ιστορίες να διασπείρονται για περιστατικά σεξουαλικής βίας που τον ενέπλεκαν – χωρίς πάντως να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη καταγγελία που να έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού με δηλώσεις της στις 3 Φεβρουαρίου τόνιζε ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Προφανώς όταν έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες οφείλουμε να επέμβουμε. Δεν χωράει καμιά ανοχή σε θέματα βίας. Όταν, όμως, δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε ένα πλαίσιο ανθρωποφαγίας. Εάν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες για τον οποιονδήποτε τότε οφείλουμε να παρέμβουμε. Όχι, όμως, σε φήμες και συζητήσεις στα social media» υπογράμμιζε προ ημερών η υπουργός Πολιτισμού.

Η «θύελλα» γύρω από την πρόσληψη του αδερφού του

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Λιγνάδης κλήθηκε να απαντήσει και σε άλλα ερωτήματα, όπως η πρόσληψη του αδερφού του, Γιάννη Λιγνάδη, στο Εθνικό Θέατρο.

Ο πρώην -πλέον- καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απάντησε με ανακοίνωση στην οποία απαριθμούσε τα προσόντα του αδερφού του στην οποία κατέληγε με την επισήμανση ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αφήνεται οποιαδήποτε υπόνοια αδιαφάνειας και εν κρυπτώ ενεργειών, όταν υπάρχουν εισηγήσεις αρμοδίων υπηρεσιών και όλες οι συμβάσεις του Εθνικού Θεάτρου αναρτώνται στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”».