Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: Ανατροπή και διπλό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας. Οι Ηπειρώτες επικράτησαν του Παναιτωλικού με 2-1 στο Αγρίνιο για την 21η αγωνιστική της Superleague, κλειδώνοντας ουσιαστικά την παραμονή. Η ομάδα των Ιωαννίνων, ανέβηκε 21 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναιτωλικό στους 13.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Αριγίμπι στο 16′, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο μέρος με τους Κριζμάν και Κάργα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Αγρινιώτες που με «αιχμή του δόρατος» τον νεοαποκτηθέντα Νίκο Καρέλη, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 11’ και στο 15’, μέχρι που «χτύπησε» ο Αριγίμπι. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν… κινηματογραφικά τη μπάλα με τους Μπαρμπόσα, Ντίας, Καρέλη και ο Αριγίμπι με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης έχασε νέα ευκαιρία στο 30’, ενώ στο 43΄ο Παμλίδης υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε καλό κοντρόλ, όμως το τελείωμά του, από πολύ καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κνετ.

Στο 45’ ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα από τα αριστερά, ο Ντίας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας κι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Αργύρη Γιαννίκη τόνωσαν την «αναιμική» επίθεση του ΠΑΣ, με την ομάδα των Ιωαννίνων να φτάνει στην ισοφάριση στο 54’ με εύστοχο πέναλτι του Κρίζμαν (ανατροπή του Παμλίδη από τον Τσότσαλιτς)

Οι Γιαννιώτες φάνηκαν να ελέγχουν καλύτερα τον αγώνα, με τον Παναιτωλικό να «φτιάχνει» μόλις μία καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο με τη κεφαλιά του Βέργου που πέρασε λίγο άουτ στο 81’. Στο 84’, ωστόσο, από κόρνερ του Καρτάλη, ο Κάργας νίκησε τους πάντες στον «αέρα» και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 και τη μεγάλη ανατροπή για τον ΠΑΣ, που κράτησε ως το τέλος την 4η εφετινή εκτός έδρας νίκη του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεζ, Κάστρο (Λιάσος 46′), Καρτάλης (Εραμούσμπε), Νάουμετς (Μπρένερ 37′), Παμλίδης (Μιλιντσεάνου 82′), Λεό (Κρίζμαν 46′)

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ (Μελίσσας 46′), Περέιρα, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς, Τζανακάκης, Τσιγγάρας (Ντάλσιο 82′), Ταχάρ (Μάζουρεκ 68′), Ντίας, Μπαρμπόσα (Βέργος 74′), Αριγίμπι (Ντουάρτε 74′), Καρέλης