Μηνύματα αναγνωστών για τα εννέα χρόνια του Panhellenic Post

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Το άρθρο μας για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από την έκδοση του  Panhellenic Post  δεν πέρασε απαρατήρητο από τους φίλους της  ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.  Μηνύματα  λάβαμε πολλά. Και ακόμη εξακολουθούμε να λαβαίνουμε στο email μας.  Μηνύματα φιλικά, ενθαρρυντικά, επαινετικά.  Μηνύματα ευχετήρια, εγκωμιαστικά, αλλά και αναγνωριστικά του μικρού μας έργου. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους.

Το έχουμε ξαναγράψει. Η  άμεση επαφή δημοσιογράφου- αναγνώστη  (σύνηθες στον ομογενειακό χώρο) είναι η τροφοδότις δύναμη που ξεπερνά δυσχέρειες, δυσκολίες και εμπόδια έτσι ώστε απρόσκοπτα να φθάνει καθημερινά στους υπολογιστές, στα τάμπλετ  και στα κινητά σας τηλέφωνα , στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, η εφημερίδα με τη φωνή της Ομογένειας ολούθε, με τα νέα από τη γενέτειρα και με τα άρθρα γνώμης με την οποία, ακόμη και εάν διαφωνεί κανείς, της αναγνωρίζει καλοπιστία και εξάπαντως, θέλουμε να πιστεύουμε, ένα θετικό πνεύμα.

Στην αρχή σκεφθήκαμε, από ταπεινότητα, να μην δημοσιεύσουμε τα μηνύματά σας. Μα τότε γιατί τα γράψατε; Μετά, είπαμε να δημοσιεύσουμε ορισμένα από αυτά. Αλλά σ΄ αυτή την περίπτωση, ποια θα επιλέγαμε;  Τα φιλικά, τα ενθαρρυντικά ή τα επαινετικά;   Ο πειρασμός καιροφυλακτούσε. Είπαμε να τον εξορκίσουμε, δημοσιεύοντας ΟΛΑ τα μηνύματα που λάβαμε. Μεγάλα και μικρά. Όλα έχουν την ίδια αξία. Και, προπαντός, την ίδια αγάπη!  Άλλωστε, το καθένα μήνυμα έχει τη λεβεντιά του.  Και τη θέση του στη δημοσιότητα. Τα δημοσιεύουμε με τη σειρά που τα λάβαμε. Απολαύστέ τα :

Ένας  φίλος αναγνώστης μας, από τη Βουλγαρία, μας γράφει:

«Αγαπητέ κε Μαλασπίνα

Καλησπέρα σας,

Ελπίζω και εύχομαι, εσείς και η οικογένεια σας να είστε καλά.

Σας στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί θέλω να σας συγχαρώ για τα 9 χρόνια του Panhellenic Post.

H συμβολή του για την ενημέρωση σχετικά με θέματα Απόδημου Ελληνισμού είναι εξαιρετικά σημαντική.

Και με δεδομένο πως ο Απόδημος Ελληνισμός είναι μια Υπερδύναμη, εάν είναι σωστά ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου , θεωρώ πως πραγματικά επιτελείτε Εθνικό  Έργο.

Ακόμα μια φορά συγχαρητήρια

Είμαι στην διάθεση σας εάν μπορώ σε κάτι να σας φανώ χρήσιμος

Με φιλικούς Χαιρετισμούς

Χρήστος Κατσάνης»

 

Από το Παρίσι είναι το επόμενο μήνυμα που λάβαμε στο email μας:

Από την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων και την Πρόεδρο Σέτα Θεοδωρίδου λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

« Αγαπητέ κύριε Μαλασπίνα,

Εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων αλλά και προσωπικά, σας εύχομαι Χρόνια πολλά!Εύχομαι, αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε πριν εννέα χρόνια, να συνεχίσει να μας ταξιδεύει στα πέλαγα της ομογένειας και της Ελληνικής Γλώσσας. Γιορτάζουμε σήμερα μαζί σας!
Όλοι μαζί και ας είμαστε σκορπισμένοι στα πέρατα της Γης.
Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και πάλι Χρόνια Πολλά !!!
Σέτα Θεοδωρίδου

Πρόεδρος

Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων».

 

Από την Σουηδία το επόμενο ηλεκτρονικό μήνυμα: Από το μέλος της Σουηδικής Βουλής κ. Σωτήρη Δελή, λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα:

«Κύριε Μαλασπίνα,

Τις ευχές μου και τον σεβασμό μου για τα γενέθλια μιας ιστοσελίδας που αποτελεί πρότυπο δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και θερμό υποστηρικτή της Ομογένειας.

Εύχομαι υγεία και πρόοδο στο έργο σας.

Δελής Σωτήρης

Βουλευτής emeritus της σουηδικής Βουλής

Επίτιμο μέλος ΠΑΔΕΕ»

 

Η Ελλάδα έχει σειρά με ένα μήνυμα του πρώην Υπουργού και νυν βουλευτή στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας (Β1) με τη Νέα Δημοκρατία, Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Μας γράφει:

Αγαπητέ μου Χρήστο,

Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα για τα γενέθλια των εννέα ετών και αναρωτιέμαι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, πότε πέρασε ο καιρός.

Για ένα είμαι βέβαιος. Την αφοσίωσή σου στο λειτούργημα που αλτρουιστικά υπηρετείς με επιτυχία εδώ και δεκαετίες.

Χρόνια πολλά

Με Αγάπη και Εκτίμηση

Θόδωρος Ρουσόπουλος.

 

Ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με ένα μήνυμα του Ιατρού Δημήτριου Μαρκουϊζου.

Συγχαρητήρια.

Sincerely,

Demetrios Markouizos, M.D., F.A.A.P.

 

Πάλι από την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, σημειώνει:

Χρόνια Πολλά στην Panhellenic Post, το ζωντανό σύνδεσμο της Πατρίδας με την Ομογένεια!!

Και θερμές ευχαριστίες στον ακούραστο Χρήστο Μαλασπίνα, για το δημιουργικό έργο του!!!

Φιλικά

Στράτος Ι. Παραδιάς

Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω

Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ – UIPI

 

Από την Αμερική, ο διαπρεπής Πολιτικός Μηχανικός Εμμανουήλ Βεληβασάκης μας γράφει:

Αγαπητέ Χρήστο, γεια σου

Επι τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 9 χρόνων από τη ίδρυση του PANHELLENIC POST θα ήθελα να σου εκφράσω δυο λόγια ευγνωμοσύνης και αγάπης.

Σαν άνθρωπος, σαν δημοσιογράφος ήσουν και είσαι πάντα αξιέπαινος και υπόδειγμα σε όλους μας.

Πάντα αφουγκράζεσαι στις υποδείξεις μιας μεγαλύτερης δύναμης μέσα από τα σωθικά σου και ακολουθώντας τον μεγάλο συμπατριώτη μου τον Νίκο Καζαντζάκη, προσπαθείς  με όλο σου το είναι να φτάσεις με τη χέρα σου πάντα πιο ψηλά, εκεί που δεν φτάνεις.

Όρθιος, πάντα σαν φλογερός Έλληνας πατριώτης, με το αυστηρό σου δημοσιογραφικό ήθος, υπηρετείς την Ομογένεια στον κόσμο ολόκληρο! Δεν υπεκυψες σε συμβατικούς  κανόνες και βολικές  περιπλανήσεις,  στροβιλίστηκες πολλές φορές, μα δεν αστόχησες.

Δεν γύρισες την πλάτη στην ανώτερη ανθρώπινη ευθύνη. Παλεύεις αντρόκαρδα,  με αχαλίνωτη λαχτάρα να διαδώσεις την φλόγα της Ελλάδας στις ψυχές των αποδήμων Ελλήνων στις άκρες της Γης,  και σφυρηλατείς ακράδαντα τον πύρινο  δεσμό του απόδημου Έλληνα με την μάννα γη του.

Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο σπουδαίο σου ταξίδι……..!

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Μανώλης Βεληβασάκης

τ.  Πρόεδρος Παγκρητικης Αμερικής,

του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών

και του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

 

Θα συνεχίσουμε αύριο τη δημοσίευση μηνυμάτων, πάντα με τη σειρά που έφθασαν στο  e mail μας.