Τσιτσιπάς εναντίον Ναδάλ

Στις 7.30 απόψε (τοπική ώρα) στην Rod Laver Arena, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ (Νο 2), διεκδικώντας μία θέση στα ημιτελικά του Australian Open.

«Παίζει με ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τους υπόλοιπους παίκτες», δήλωσε ο Τσιτσιπάς για τον Ράφα Ναδάλ. «Έχει αυτό το ταλέντο που δεν έχει άλλος παίκτης. Δεν έχω δει ποτέ έναν παίκτη να έχει κάτι τέτοιο. Το στυλ παιχνιδιού του, έχει κάτι που κάνει το άλλο μισό του εγκεφάλου να λειτουργεί περισσότερο από ό,τι συνήθως», πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας πρωταθλητής και ο κορυφαίος Ισπανός θα τεθούν αντιμέτωποι για όγδοη φορά, με τον Ναδάλ να μετράει έξι νίκες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή ήταν πριν από δύο χρόνια στον ημιτελικό του Australian Open με 6-2, 6-4, 6-0. Ο Ναδάλ νίκησε στα προημιτελικά 6-3, 6-4, 6-2 τον Ιταλό Φάμπιο Φονίνι (Νο 17), ενώ ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε χωρίς να αγωνιστεί, εξαιτίας του τραυματισμού του Ιταλού Ματέο Μπερετίνι (Νο 10). Στα ημιτελικά ο νικητής θα αντιμετωπίσει εκείνον που θα προκριθεί από την συνάντηση, μεταξύ των Ρώσων, Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 8) και Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο 4).

Ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετώπισε το τελευταίο 20ήμερο προβλήματα στις προπονήσεις, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στο κάτω μέρος της πλάτης. Ωστόσο, όπως φαίνεται, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον προημιτελικό.

«Στο πρώτο σετ, έπαιξα το καλύτερο μου τένις στο τουρνουά. Είναι φυσιολογικό γιατί μπόρεσα να προπονηθώ για δύο διαδοχικές ημέρες. Και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Η φυσική μου κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί. Οι αγώνες βοηθούν. Δεν κατάφερα να προπονηθώ κανονικά τις τελευταίες δεκαεννέα ημέρες, αλλά αυξάνω ρυθμούς. Έκανα ένα βήμα μπροστά, αυτό είναι που χρειαζόμουν και θα πρέπει να κάνω ακόμη ένα βήμα την Τετάρτη, εναντίον του Τσιτσιπά».